O asistentă de la Ambulanța Suceava a povestit, gâtuită de lacrimi, că echipamentele pe care le folosesc ambulanțierii nu le oferă protecție împotriva infecției cu coronavirus. Spune că sunt obligați să lipească ținutele cu scotch sau să le căptușeșască cu cearșafurile care sunt puse pe targă.

“În momentul de față, suntem carne de tun. Nu avem ținute, se rup. Te obligă să le tragi cu scotch, să le căptușești cu cearșafurile care sunt puse pe targă. Avem acei botoșei pe care îi au vizitatorii în spital și se rup de la atâtea drumuri – suntem efectiv fără nicio protecție.

Și ești obligat să taci. Dacă faci un comentariu pe Facebook, ești sunat și amenințat cu procuratura. Un coleg de-al meu a postat un comenatriu și o fotografie cu ținuta purtată de asistenții pe ambulanță și a fost sunat imediat de domnul director, care i-a spus că va avea de-a face cu procuratura dacă nu le șterge. Când i-am arătat domnului director ținutele rupte de pe noi, dumnealui a dat din umeri și a spus ‘asta este, nu ai ce face, bine că le avem și pe astea'”, a mai spus asistenta

coral