News Flash:

Atentie la rosiile cu “tugui”! Dupa ce vei citi sigur nu vei mai consuma

9 August 2015
933 Vizualizari | 0 Comentarii
rosii tuguiate
Rosiile de pe tarabe arata impecabil, dar au tot mai putine calitati nutritive. Cercetatorii stiintifici atrag atentia ca pot fi chiar daunatoare sanatatii.

"Din dorinta de a castiga bani rapid, producatorii folosesc tot felul de substantesi tehnici ca tomatele sa se coaca urgent. Astfel de substante folosite in exces, dupa ureche, fac mai mult rau legumelor, care isi pierd din calitatile nutritive", a declarat Floarea Burniche, cercetator stiintific in cadrul Statiunii de Cercetare Experimentala din Buzau, potrivit site-ului nutritionistului Gheorghe Mencinicopschi. Rosiile cu mot sunt cele mai periculoase, "pentru ca sunt tratate cu mult ETREL, motul fiind chiar o malformatie a fructului. Acesta ascunde, de altfel, mult erbicid. Din aceasta cauza nici nu au codite, pentru ca sunt arse", a adaugat Floarea Burniche. Prin urmare, specialistii ne recomanda sa cumparam rosii pe ciorchine verde, "pentru ca sunt cel mai putin tratate. Cand coditele sunt uscate, inseamna ca rosiile au fost stimulate cu prea multa substanta", a incheiat Floarea Burniche.

Citeste si: Mananca zilnic 4-5 caise! Uite ce efect vor avea asupra organismului tau 

Rosiile "cu tugui" - stropite cu stimulenti

Legumele stropite cel mai des de tarani sunt rosiilecastravetiiardeii saupatlagelele vinete. Rosiile sunt printre putinele produse agricole care pot indica, prin proprietatile lor fizice, prezenta unor pesticide cancerigene in exces. Unii consumatori cauta in mod special rosiile "cu tugui" - care au o excrescenta in partea inferioara a fructului, pentru ca sunt gustoase. Tuguiul se formeaza, insa, din cauza folosirii in exces a unei substante chimice. "Uneori, fungicidele, prin compozitia lor, lasa niste pete albe pe fructe, dar sa nu credeti ca cei de la piata nu le sterg cu o carpa moale inainte sa le aduca pe tarabe. Astfel, este destul de greu de determinat daca produsele agricole au reziduuri toxice la suprafata sau in interior. Doar o analiza facuta intr-un laborator specializat poate atesta cantitatea de pesticide existenta in legume si fructe.

Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook.

bani producatorii substante tomatele etrel rosiile castravetii ardeii
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2017 - BZC.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.0855 (s) | 33 queries | Mysql time :0.017648 (s)