News Flash:

Au fost adaugate patru noi elemente in tabloul lui Mendeleev

4 Ianuarie 2016
2394 Vizualizari | 2 Comentarii
tabel
Descoperirea a patru elemente chimice super-grele de catre oameni de stiinta din Rusia, America si Japonia a fost verificata de catre experti si acestea au fost adaugate formal in tabelul periodic.  Patru noi elemente au fost astfel puse in tabelul lui Mendeleev, completand cel de-al saptelea rand. Elementele sunt primele ce vor fi adaugate in tabel din 2011, cand au fost puse elementele 114 si 116. Cele patru au fost verificate pe 30 decembrie de Uniunea Internationala pentru Chimie Pura si Aplicata (IUPAC), organizatia globala ce guverneaza masuratorile, nomenclatura si terminologia din chimie. IUPAC a anuntat ca o echipa ruso-americana de savanti de la un institut din Dubna si de la un laborator din California a prezentat destule dovezi pentru a revendica descoperirea elementelor 115, 117 si 118.

Organismul a acordat creditul pentru descoperirea elementului 113, ce fusese revendicata si de rusi si de americani, unei echipe de oameni de stiinta de la institutul Riken din Japonia. Kosuke Morita, cel care conduce cercetarile la RIken, a spus ca echipa sa "priveste acum spre teritoriul neexplorat al elementului 119 si mai departe de acesta". Ryoji Noyori, fost presedinte Riken si laureat Nobel a spus ca "pentru savanti, descoperirea are o valoare mai mare decat o medalie olimpica de aur". IUPAC a initiat procesul de formalizare a numelor si simbolurilor pentru aceste elemente, denumite provizoriu ununtrium, (Uut sau elementul 113), ununpentium (Uup, elementul 115), ununseptium (Uus, elementul 117), and ununoctium (Uuo, elementul 118)." Elementele vor fi denumite oficial de echipele ce le-au descoperit in lunile urmatoare. Elementul 113 va fi primul element ce isi va primi denumirea in Asia.
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook.

elemente chimice rusia america japonia tabelul periodic mendeleev rusi
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Comentarii (2)

Adelina  | #19035
VREI SA CASTIGI?Nu stii?Nu trebuie experinta si studii,se invata.In fata calculatorului, este simplu,usor si relaxant.Este un"PROIECT",este nevoie de colaboratori foarte seriosi si oferta este valabila pentru toata tara.Fii curios si cere detalii la adresa de email:a.lapadat55@yahoo.ro5Gfl
Iulia  | #19056
Cautam colaboratori pentru publicare anunturi
Se lucreaza comod de acasa maxim 3 ore pe zi, in functie de abilitati
Cerinte: - necesar calculator
- conexiune internet
- rabdare
- cunostinte minime PC
- seriozitate
- perseverenta
- atentie la detalii
Nu este necesara experienta.
Instruire gratuita oferita sub forma unor lectii prin mail.
Veti trece mai intai prin instruire apoi daca doriti, o sa incepeti sa lucrati.
Program part-time.
Important ! Lasati mesajul cu textul " INFO " doar pe e-mail !
Acest proiect vizeaza piata americana a cartilor electronice.
Oferim si solicitam seriozitate!
In caz ca nu primiti o lectie din probleme tehnice va rog sa ma anuntati!
Raspunsul la informatiile solicitate o sa-l primiti in maxim 24 ore.
Pentru informatii trimiteti textul ,,info’’ la adresa: projectonline85@gmail.com
Adauga comentariu

Mica publicitate

© 2018 - BZC.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1591 (s) | 22 queries | Mysql time :0.052966 (s)