Consiliul Județean Cluj a finalizat lucrările de asfaltare derulate pe drumul județean 103G Săndulești – (DJ 103I) Cheile Turzii. Acestea au vizat tronsonul în lungime de aproape 4 kilometri cuprins între pozițiile kilometrice 31+320 și 35+230.

Alin Tișe, președintele Consiliului Județean Cluj: „Finalizarea asfaltării acestui tronson va contribui semnificativ la punerea în valoare a potențialului turistic, extrem de ridicat, al întregii zone. Drumul județean 103G asigură un acces rapid și facil la DN1, pe direcția Turda, la DJ 103I spre Rezervația Naturală Cheile Turzii şi la DJ 107L spre lacurile de pescuit sportiv de la Ciurila”.

În cursul anului precedent, Consiliul Județean Cluj a executat pe acest drum lucrări de reprofilare cu adaos de piatră spartă, cu cilindrare, de așternere a stratului de balast stabilizat, ca etapă premergătoare așternerii de covor asfaltic, și de asfaltare a două sectoare.

În aceste condiții, au fost, acum, finalizate lucrările de așternere a stratului de balast stabilizat, respectiv cele de așternere a covorului asfaltic pe sectorul de drum rămas.

Lucrările de întreținere executate pe acest drum județean mai prevăd completarea acostamentelor, curățarea șanțurilor și a rigolelor, desfundarea podețelor, montarea de parapeți metalici acolo unde situația impune acest lucru, tăierea lăstărișului din vecinătatea căii de rulare, precum și lucrări de marcaje rutiere, după finalizarea asfaltării acestui sector de drum.

 

coral