News Flash:

Autoritatile nu pot construi o rampa temporara in incinta CMID. Ar putea pierde toata finantarea europeana!

14 Iulie 2015
1012 Vizualizari | 3 Comentarii
Agentia Nationala pentru Protectia Mediului a transmis, zilele trecute, o adresa catre Consiliul Judetean Cluj in care se precizeaza faptul ca autoritatile judetene ar putea pierde finantarea europeana in cazul in care forul judetean va demara procedurile pentru construirea unei rampe temporare de depozitare a deseurilor menajere in incinta Centrului de Management Integrat al Deseurilor (CMID).

Practic, daca autoritatile locale ar dori sa construiasca o rampa temporara in interiorul CMID ar avea nevoie sa modifice acordul de mediu obtinut la inceputul proiectului, or, potrivit Agentiei Nationale pentru Protectia Mediului “revizuirea acordului existent va modifica datele din aplicatia de finantare, acordul de mediu fiind parte integranta a acesteia, putand conduce la pierderea finantarii proiectului prin Programul Operational Sectorial Mediu 2007-2013”, se precizeaza in respectiva adresa.

De asemenea, varianta propusa de catre edilul municipiului Cluj-Napoca, si anume realizarea unei rampe in interiorul CMID, folosind terenul destinat pentru a doua celula nu este fezabila si din cauza ca in Planul Urbanistic Zonal aprobat in sedinta de Consiliu Local din 26 august 2010 se precizeaza ca in interiorul CMID este interzisa realizarea oricaror constructii provizorii. Or, prin definitie, o rampa temporara de depozitare a deseurilor intra in aceasta categorie.

Mai mult, atat in PUG municipiului Cluj-Napoca cat si in acordul de mediu dat pentru construirea CMID se precizeaza ca deseurile trebuie depozitate langa actuala rampa de la Pata Rat pana se va da in folosinta o noua rampa ecologica, in speta CMID.

In aceste conditii, tinand cont si de adresa ANPM cat si a PUZ si PUG singura varianta temporara pentru depozitarea gunoaielor din municipiu trebuie cautata langa actuala rampa, inchisa acuma cateva saptamani de catre Garda de Mediu. Potrivit reprezentantilor autoritatilor locale exista un teren propice in zona Pata Rat, dar acesta apartine comunei Apahida, totusi, din spusele edilului Emil Boc, autoritatile comunei au refuzat sa puna la dispozitie acel teren pentru realizarea unei rampe temporare. 
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook.

cmid rampa temporara cluj-napoca
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2019 - BZC.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1609 (s) | 34 queries | Mysql time :0.056013 (s)