ANM a emis avertizari cod rosu de viscol si vant in zona montana din 9 judete, in vigoare de miercuri seara pana joi dimineata. In Capitala va fi cod portocaliu de vant si ninsoare.

 Incepand de miercuri de la ora 18:00 pana joi la ora 8:00, metereologii anunta viscol puternic cu rafale de peste 100…120 km/h si vizibilitate redusa spre zero in zona de munte a judetelor Prahova, Dambovita, Arges, Brasov si Buzau.

In zona de munte a judetelor Prahova, Dambovita, Arges, Brasov si Buzau vantul va sufla tare, va fi viscol puternic, iar vizibilitatea redusa spre zero. Rafalele vor depasi 100…120 km/h.

De asemenea, de miercuri ora 22:00 pana joi la ora 08:00, se anunta intensificari puternice ale vantului cu rafale de peste 85…90 km/h, viscol, vizibilitate redusa semnificativ in judetele Buzau, Braila, Ialomita, Calarasi si Tulcea.

Vor fi intensificari puternice ale vantului cu rafale de peste 85…90 km/h, temporar va fi viscol si vizibilitatea redusa semnificativ.

De asemenea, de miercuri de la ora 17:00 pana joi la ora 08:00 in jumatatea de sud a Moldovei, Dobrogea si cea mai mare parte a Munteniei va fi cod portocaliu de vant si viscol.

In jumatatea de sud a Moldovei, Dobrogea, cea mai mare parte a Munteniei vor fi intensificari sustinute ale vantului cu rafale de 70…85 km/h, temporar va ninge viscolit determinand scaderea vizibilitatii.

Avertizarea cod portocaliu vizeaza si Bucurestiul.

In judetele Teleorman, Giurgiu, Tulcea si local in judetele Calarasi, Ialomita si Braila se va depune strat consistent de zapada.

De joi dimineata pana la ora 12:00 se mentine codul portocaliu de vant, ninsoare viscolita si spulberata in estul Munteniei, sudul Moldovei si in Dobrogea. Vantul va continua sa prezinte intensificari sustinute cu rafale de 70…80 km/h, iar in Carpatii Meridionali si de Curbura peste 80…90 km/h viscolind si spulberand ninsoarea si determinand scaderea vizibilitatii.
Cod portocaliu de ninsoare si vant puternic in Suceava si Neamt

Meteorologii au emis, miercuri, o avertizare cod portocaliu de ninsoare si vant puternic, cu rafale de pana la 130 km/h, valabila in judetele Suceava si Neamt pana la ora 14.00.

Potrivit Administratiei Nationale de Meteorologie, sunt vizate zonele de munte, la altitudini de peste 1.800 de metri, din judetele Suceava si Neamt.

Meterorologii anunta ca in aceste zone se vor semnala ninsoare moderata cantitativ si vant puternic, cu rafale de 110-130 km/h.

Din cauza vantului ce va spulbera zapada, vizibilitatea va fi scazuta.

Avertizarea este in vigoare pana la ora 14.00. coral