News Flash:

Avocata Sanda Albu, condamnata pentru fals, sustragere de inscrisuri si evaziune fiscala. Are de platit catre stat despagubiri de peste 140.000 lei

8 Februarie 2016
3378 Vizualizari | 6 Comentarii
Sanda Albu
Albu Sanda Lucia, avocata specializata in chitanete false si evaziune fiscala,  a fost condamnata in cursul zilei de ieri de catre Curtea de Apel Cluj la pedeapsa rezultanta de 2 ani de inchisoare cu suspendare, precum si la plata sumei de 146 103 lei cu titlu de despagubire catre ANAF, respingand celelalte cereri de constituire ca parte civila in dosar.

Sanda Albu fusese gasita vinovata de fals in inscrisuri sub semnatura privata, evaziune fiscala, in forma continuata si sustragere de inscrisuri. Potrivit anchetatorilor, Sanda Albu folosea chitante eliberate de biroul sau de avocatura pentru mai multe dosare in care aceasta reprezenta interesele partilor. "Invinuita a intocmit chitante neinregistrate in contabilitate pe care le-a introdus apoi in circuitul civil ca documente justificative in dosarele unde acorda asistenta juridica in vederea recuperarii cheltuielilor. S-a descoperit ca invinuita a intocmit chitante cu vicii de forma si de continut care au acelasi numar, dar celelalte componente cum ar fi beneficiarul, data si sumele incasate sunt diferite, cu posibilitatea introducerii lor in circuitul civil in toate variantele astfel emise", se arata in rechizitoriul procurorilor.

Victima "mafiei imobiliare"

Pe parcursul derularii procesului, avcata Sanda Albu a declarat mereu ca este "victima sistemului" si ca intregul dosar i se trage de la faptul ca deranjat interese imobiliare foarte mari, printre care si ale procurorului care a dispus trimiterea ei in judecata.

"Nu am facut altceva decat sa ma lupt pentru mostenirea parintilor mei. Cand am aflat ca cei din conducerea composesoratului au intocmit un antecontract de vanzare-cumparare cu un anume Nicolae Capusan a terenului in suprafata de 47 de hectare de teren si 400 de hectare de padure, cu doar patru milioane de euro, am atacat in justitie aceasta afacere si am cerut anularea documentului. Aveam mandatul Adunarii Generale a Composesoratului sa actionez in acest fel", anunta avocata in momentul trimiterii in judecata,  pentru EVZ.

Avocata a mers atat de departe incat il acuza pe procurorul de caz, Gyula Fabian, ca ar avea si el interes cu privire la terenul de peste 400 hectare, care se afla in proprietatea Composesoratului Fiilor Vechiului Manastur, consituiti parti civile in cauza, acuyatii respinse insa de catre acesta din urma.

In urma contopirii pedepselor pentru infraciunile de fals in inscrisuri sub semnatura privata, evaziune fiscala, in forma continuata, sustragere de inscrisuri, refuzul nejustificat al unei persoane de a prezenta organelor competente, dupa ce a fost somata de 3 ori, documentele legale in scopul impiedicarii verificarilor financiare,sustragere de inscrisuri, avocata Sanda Albu a fost condamanta la pedeapsa rezultanta de 2 ani inchisoarea cu suspendare si un termen de incercare de 4 ani.

 Pe langa pedeapsa penala, instanta a obligat-o pe Sanda Albu la platacatre ANAF - D.G.F.P.C., constituita parte civila la dosar,  suma de 146 103 lei despagubiri civile, la care se adauga dobanzi si penalitati de intarziere, incepand cu data de 27.05.2011 si pana la achitarea debitului. Pe de alta parte, Curtea de Apel Cluj a respins cererile de constituire de parte civila formulate de catre Capusan Laurentiu, Asociatia Composesoratului Manastur si Rada Razvan.  statului suma de 7500 lei cheltuieli judiciare. Cu drept de apel in 10 zile de la comunicare. Hotararea pronuntata de catre Curtea de Apel Cluj nu este definitiva, putand fi atacata cu apel in 10 zile.

 

Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook.

sanda albu evaziune fiscala avocat gyula fabian cluj cluj-napoca
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Comentarii (6)

ioana  | #19705
Castigati imediat, din prima luna!100-285 de euro lunar! Avem nevoie urgent de persoane care sa colaboreze cu noi, pentru o activitate usoara, part-time sau full-time, la alegere, cu castiguri de 100 de euro lunar (part-time) sau 285 de euro lunar (full-time), acum, din prima luna! Oferim si cerem cea mai mare seriozitate!Oferta este valabila pentru capitala si provincie. Cand doriti mai multe informatii, contactati unul dintre membrii echipei noastre , la una dintre adresele de email: ionutza_gui@yahoo.com
elena  | #19706
Cautam colaboratori seriosi! Ofertă speciala pentru cei care vor să faca bani in timpul liber sau full-time. Vei lucra intr-o echipa cu experientă, iar rezultatele sunt deja dovedite. Te vei convinge imediat ca ai facut cea mai buna alegere! Pentru mai multe detalii, cauta-ma acum la adresa de email:elenababita@yahoo.com
Petre  | #19711
Urgent! Castigati bani din prima luna! 100-285 de euro lunar! Cautam de urgenta oameni foarte seriosi care vor sa munceasca si sa castige 100 de euro lunar (part-time) sau 285 euro lunar (full-time), din prima luna, intr-o colaborare usoara si placuta, in timpul liber sau full-time. Pentru mai multe informatii, solicitati acum detalii unuia dintre membrii echipei noastre, la una dintre adresele noastre de email: managementecoplus@yahoo.com
nae  | #19714
CAUTAM colaboratori , Operator PC online ( de acasa )
Program recomandat : 1-3 ore zilnic
Venituri suplimentare motivante,scrisoare de recomandare !
Informatii COMPLETE si CORECTE despre proiect !
Important ca oamenii să stie absolut totul despre proiect, iar asta NU se poate realiza prin câteva fraze scurte si citite rapid !
Aici este vorba despre foarte multe informatii si din această cauză ele sunt împărtite în mai multe lectii si oferite tuturor în mod gradat, sistematic, NUMAI pe email !
Lectiile va arata cum sa realizati profituri in acest proiect !
Acest proiect vizează piata americană a cărtilor electronice si se poate lucra de oriunde din tară si din străinătate.
Pentru a primii mai multe detalii, trimiteti PROIECT la adresa de email: niculae_savescu@yahoo.com
Florin  | #19715
Program la pachet si bani acum!
Asisti acum la un fenomen care a cuprins intreaga tara! Suntem multi in aceasta echipa imensa si inca mai avem nevoie de oameni doritori de o cariera de mare viitor si de bani castigati cu o munca extrem de interesanta! Te ajutam si te indrumam noi, pas cu pas si cu atentie maxima! Cauta-ne acum si cere mai multe detalii la adresa de email: florin_33_2006@yahoo.com
adi  | #19717
Cautam urgent colaboratori care vor sa castige 100 de euro lunar (part-time) sau 285 euro lunar (full-time), acum, din prima luna! Oferta este pentru toate localitatile tarii. Lucrati in timpul liber sau full-time, la alegere. Activitatea este foarte usoara. Cerem si oferim seriozitate maxima! Pentru mai multe informatii, solicitati acum detalii unuia dintre membrii echipei noastre, la una dintre adresele noastre de email:zeul_osho@yahoo.com
Adauga comentariu

Mica publicitate

© 2018 - BZC.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1540 (s) | 22 queries | Mysql time :0.045296 (s)