News Flash:

Avocatul Poporului, lovitura pentru Liviu Dragnea. Cand va sesiza CCR

19 Decembrie 2016
5474 Vizualizari | 0 Comentarii
Liviu Dragnea 2
Lovitura uriasa pentru Liviu Drgnea.  Avocatul Poporului anunta ca va decide daca sesizeaza CCR in legatura cu constitutionalitatea legii care interzice condamnatilor penal sa faca parte din Guvern dupa investirea noului Executiv.

"In ultimele zile, Avocatul Poporului a primit o serie de petitii avand ca obiect art. 2 din Legea nr. 90/2001. In acelasi timp a constatat aparitia in spatiul public a unor dezbateri politice cu privire la subiectul sus-mentionat. In acest context, Avocatul Poporului precizeaza ca decizia privind constitutionalitatea sau neconstitutionalitatea art. 2 din Legea nr. 90/2001 va fi luata dupa finalizarea procesului politic si institutional de investire a viitorului Guvern", transmite institutia printr-un comunicat de presa.

Marti, Avocatul Poporului anunta ca Serviciul Contencios Constitutional analizeaza oportunitatea sesizarii Curtii Constitutionale in ceea ce priveste legea care interzice condamnatilor penal sa faca parte din Guvern.

"In urma dezbaterilor din mass-media legate de unele prevederi ale Legii nr. 90/2001 privind organizarea si functionarea Guvernului Romaniei si a ministerelor si pentru evitarea oricaror speculatii, Avocatul Poporului precizeaza ca Serviciul Contencios Constitutional a fost insarcinat sa analizeze oportunitatea sesizarii din oficiu a Avocatului Poporului cu privire la problematica generata de unele prevederi ale Legii sus-mentionate. Avocatul Poporului precizeaza ca orice demersuri va intreprinde in perioada urmatoare, acestea vor fi in conformitate cu Constitutia si legile statului", potrivit unui comunicat de presa al Avocatului Poporului.
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook.

avocatul poporului guvern
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2018 - BZC.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1332 (s) | 22 queries | Mysql time :0.028157 (s)