News Flash:

Bautura sezonului rece. Ce beneficii are pentru sanatate

3 Decembrie 2013
2167 Vizualizari | 0 Comentarii
Iarna inseamna miros de scortisoara, de portocala si… vin fiert. Ce ne poate incalzi mai bine sufletele decat o cana de vin fiert? Prepararea vinului fiert este la fel de usoara ca prepararea unei placinte si, la fel ca placinta, vinul fiert face ca in casa ta sa miroasa delicios!

Fie ca este cunoscut sub numele de Glühwein in Germania, Vin Chaud in Franta si Glogg in Suedia, aceasta bautura fierbinte face deliciul iernii, scrie obiectiv.info.

Istoria vinul fiert

Initial, cunoscut sub numele “Hipocris”, dupa numele unui medic, aceasta bautura a fost de multe ori servita la petreceri pentru copii in epoca victoriana. In acea perioada, ingredientele comune erau vinul francez, mierea si scortisoara. In ultimii ani, vinul fiert a devenit foarte popular fiind frecvent servit la ocazii festive si la petreceri. Ingredientele sunt aproape intotdeauna naturale, sporind, astfel, beneficiile pentru sanatate. Pot fi adaugate rozmarin, miere si cuisoare, dar se poate adauga, de asemenea, coniac si zahar brun. Alegerile sunt, insa, nelimitate, atata timp cat ingredientul de baza este vinul rosu.

In Germania si Franta, vinul fiert este, in general, facut din vin rosu incalzit, cu batoane de vanilie si de scortisoara adaugate.

Polonezii recunosc beneficiile pentru sanatate ale vinului fiert, urmand exemplul germanilor si al francezilor, dar se bucura, de asemenea, si de berea fiarta, care are un gust dulce. Aceasta bautura a devenit foarte populara in multe parti ale Poloniei.

Glögg este numele vinului fiert in tarile scandinave. Principalele ingrediente sunt zaharul sau siropul si, pentru a-i creste taria, se adauga alcool - vodca sau brandy. O optiune nonalcoolica este aceea de a utiliza fructe in loc de vin.

portocala vin fiert hipocris
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2017 - BZC.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.0814 (s) | 24 queries | Mysql time :0.010254 (s)

loading...