News Flash:

Bei cafea zilnic? 4 riscuri MAJORE la care te expui!

30 August 2013
3344 Vizualizari | 0 Comentarii
Pentru multe dintre noi, cafeaua de dimineata reprezinta un adevarat drog. Inca de la primele ore ale diminetii, cafeaua ne pune pe picioare, ne ajuta sa ne concentram si sa facem fata unei zile pline de activitati. Insa exista si un revers la medaliei, de care putine dintre noi tin cont: exista anumite riscuri la care ne expunem zi de zi. Iata ce implica un consum zilnic de cafea:

1. Creste riscul de deces prematur
Un studiu dat publicitatii la jumatatea lunii august in "Mayo Clinic Proceeding" a aratat ca un consum ridicat de cafea (mai mult de patru cesti pe zi) creste riscul de deces prematur cu 56%. Persoanele care beau cel putin 28 de cesti de cafea intr-o saptamana prezinta un risc de deces prematur mai mare cu 56%, insa aceasta corelatie este valabila doar pentru persoanele sub varsta de 55 de ani. Studiul a fost realizat in Statele Unite pe un esantion de 43.727 de persoane, cu varste cuprinse intre 20 si 87 de ani.

2. Poate provoca probleme gastrointestinale
Potrivit informatiilor prezentate pe site-ul Universitatii de Medicina si Farmacie Craiova, cafeaua poate deteriora mucoasa organelor gastrointestinale, cauzand gastrita si ulcer. Consumul de cafea nu este recomandat persoanelor cu gastrita, colita si ulcere.
Cofeina mai este "vinovata" de stimularea producerii de acid gastric, dupa o ora de la consum, ceea ce poate duce in unele cazuri la aparitia ulcerului gastric; tot ea stimuleaza intestinul gros, si din aceasta cauza poate determina diaree.

3. Nervozitate si stari de agitatie
Cafeina, care se gaseste din belsug in cafea, poate provoca palpitatii, transpiratii, dureri de cap, stari de agitatie si nervozitate, ameteli, insomnii, stare de oboseala, stare de agitatie,  tensiune arteriala mare, depresie si anxietate la persoanele care zilnic abuzeaza de cafea. In plus,daca mai consumi peste zi si bauturi energizante sau ceai verde, atunci cu siguranta vei simti pe pielea ta toate aceste efecte neplacute.

4. Substantele cancerigene
O clasica ceasca de cafea contine aproximativ 10 miligrame de substante cunoscute ca fiind carcinogene (n.r. cancerigene), cum ar fi benzenul sau formaldehida, cantitate despre care unii experti sustin insa ca este prea mica pentru a prezenta un factor de risc in ce priveste cancerul. Potrivit informatiilor prezentate pe site-ul Universitatii de Medicina si Farmacie Craiova, s-a raportat prezenta a peste 1000 de substante chimice in cafeaua prajita, dintre care 19 sunt cunoscute ca agenti cancerigeni.
sursa: feminis.ro
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook.

cafeaua drog activitati consum zilnic
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2017 - BZC.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.0870 (s) | 23 queries | Mysql time :0.010067 (s)