Biblioteca Judeţeană „Octavian Goga”, instituţie de cultură aflată sub autoritatea Consiliului Judeţean Cluj, participă la campania de alfabetizare și incluziune digitală Hai pe NET! 2019, care se derulează în perioada 25-31 martie.

Secțiile și filialele Bibliotecii Judeţene „Octavian Goga” organizează cu această ocazie activități diverse: pentru copii – programare creativă prin Minecraft Education Edition, robotică, Scratch, iar pentru seniori – utilizarea calculatorului, internetului și Facebook-ului. Programul detaliat este disponibil pe site-ul bibliotecii: www.bjc.ro.

Campania este organizată de Fundația EOS, în parteneriat cu Asociația Națională a Bibliotecilor Publice din România și Asociația APDETIC și are ca obiectiv aducerea a cât mai mulți români în spațiul virtual.

Sunt încurajate să participe în campanie școlile, bibliotecile publice, Puncte de Acces Public la Informație (PAPI), organizațiile neguvernamentale, cluburile copiilor, cluburile seniorilor sau orice alte organizații deschise publicului în care există computere sau dispozitive mobile cu acces la internet.

Parte a campaniei pan-europene de incluziune digitală ALL DIGITAL Week 2019, campania Hai pe NET! se află la cea de-a X-a ediție și reunește anual 100.000 de europeni în evenimente online și offline, care abordează transformarea digitală și efectele acesteia.

coral