Dana Rogoz este plina de energie, pozitiva si afiseaza mereu un zambet sclipitor. Are o familie implinita si un baietel de 5 ani pe care il adora. Radu Dragomir, sotul Danei, face tot ceea ce ii sta in putere pentru ca ea sa fie fericita, cu atat mai mult cu cat Dana are unele probleme de sanatate si urmeaza un tratament.

Dana Rogoz sufera de o afectiune a tiroidei, Hashimoto, aceeasi afectiune de care sufera, spre exemplu, supermodelul Gigi Hadid. Aceasta afectiune este, de altfel, frecventa in randul femeilor. Fluctuatiile de greutate sau starile de oboseala sunt printre cele mai comune simptome ale bolii.

Totusi, Dana Rogoz nu se fereste sa vorbeasca despre boala sa. ”Si asta conteaza (n.red. – in privinta numarului de kilograme), sunt pe tratament. Nu simt momentan asa zisele perioade de ingrasare care sunt cumva specifice bolii, desi, dimpotriva, toata lumea crede ca eu am hipertiroidism, pentru ca sunt slaba, dar de fapt am hipotiroidism. In schimb, simt schimbari la textura pielii, simt ca se usuca mai tare, am alte probleme asociate. Sau pot sa am stari mai proaste si de obicei atunci imi verific analizele si vad daca e cazul sa imi maresc doza de tratament”, a declarat Dana pentru viva.ro.

”Chiar nu isi dau seama cat de ridicola e intrebarea in context?”

Cumpana prin care a trecut Andreea Balan a impresionat o tara intreaga. Printre vedetele care i-au fost alaturi artistei s-a numarat si Dana Rogoz, care i-a tinut partea in ciuda gurilor rele. A trecut printr-o cumpana de zile mari! Andreea Balan a fost operata de trei ori insa gurile rele nu au ocolit-o pe artista. Printre mesajele de sustinere din partea tuturor, s-au numarat si cativa rautaciosi care au pus la indoiala veridicitatea povestii. Dana Rogoz a luat atitudine si i-a criticat aspru pe cei care au blamat-o pe Andreea Balan!

„Am intrat aseara pe contul de Instagram al Andreei Balan si am citit o parte din comentarii. Asa am descoperit ca exista mai multe femei care vor sa stie daca Andreea alapteaza. Sunt, desigur, ingrijorate. Ele stiu ca alaptarea e cea mai buna in primele zile de viata, atat pentru nou-nascut, cat si pentru mama. Doar ca aceste femei par sa omita esentialul: starea de sanatate a Andreei. Cand stii ca femeia era sa moara la nastere, cand stii ca in ultimele zile a mai trecut prin inca 2 operatii importante si ca a stat saraca mai mult pe la terapie intensiva, decat pe acasa, pe tine te intereseaza daca alapteaza sau nu?!?!? Nu inteleg unde e limita! Chiar nu isi dau seama cat de ridicola e intrebarea in context?

La insistentele lor, Andreea ajunge sa se si scuze, explicandu-le ca „a pierdut laptele de la suparare’ si ca, oricum, ia multe medicamente in aceasta perioada… „Sa stii ca exista antibiotice si pentru perioada alaptarii’ intervine o binevoitoare mama, care le-ar sugera medicilor Andreei ce antiobiotice sa ia, sa nu cumva sa afecteze alaptarea. Caci alaptarea e mai importanta si decat viata Andreei. „Off, imi pare rau ca nu alaptezi’ ii spune o alta mama. Nu mai bine ar fi fost un „Imi pare bine ca ai trecut peste acest moment greu al vietii tale. Suntem aici sa te sustinem.’ ?!?

”Ne-am obisnuit ca, atunci cand o femeie anunta fericita ca a nascut, sa citim intrebarile altor mame legate de alaptare. „Alaptezi?’ intra clar in top 3 intrebari post-partum. Sunt multe alte intrebari pe care i le poti adresa unei proaspete mame, care ar putea conta: „Cum esti? Cum te simti?’, „Ce emotii te incearca?’, „Ai intrebari, ai nevoie de vreo sugestie ori pur si simplu ai chef sa stai de vorba cu cineva? Stii numarul meu si ma poti suna la orice ora’. Si scrie asta o mama care a alaptat pana la 1 an si 3 luni, dar care nu a transformat alaptarea nici intr-un act de bravura, nici intr-o obsesie. Sanatate multa, Andreea! Sa fii puternica, cum te stiu, si sa te intorci cat de curand acasa, la fetite si sot”, a declarat Dana Rogoz.

coral