Primarul Emil Boc a participat la deschiderea celei de a 22-a întâlniri a Comisiei COTER – Comisia pentru politica de coeziune teritorială și bugetul UE.

În prima parte a Conferinței “Susținerea și dezvoltarea unei politici de coeziune eficiente pornind de la autoritățile locale și regionale din Uniunea Europeană” au luat cuvântul dna Isabelle Boudineau (FR/PES), vicepreședinte al Consiliului Național Nouvelle-Aquitaine și Președinte al Comisiei CoR COTER și Comisarul European pentru Politici Regionale, dna Corina Crețu.

Întâlnirea Comisiei CoR COTER este principalul eveniment al Comitetului European al Regiunilor privind politica de coeziune şi fondurile structurale și este organizat în aceste zile la Cluj-Napoca, în contextul Preşedinţiei României la Consiliul Uniunii Europene.

Acestea sunt principalele mesaje pe care primarul le-a transmis:

Nimeni să nu mai fie nevoit să emigreze în Uniunea Europeană doar pentru un loc de muncă!

Primarul Emil Boc spune că "obiectivul este sa ne menținem talentele acasă, iar românii care au plecat să se întoarcă în România. Ei reprezintă o resursă umană valoroasă, resursă care va ajuta decisiv la modernizarea României.

Avem cea mai proeuropeană generație de tineri din U.E., iar Politica de coeziune asigură viitorul tinerilor în Uniunea Europeană."

Politica de coeziune poate apropia standardele de viață din Uniunea Europeană, prin dezvoltare și prosperitate. La fel, contribuie la diminuarea somajului.

Politica de coeziune este o politică profundă de care depinde viitorul Europei. Primarul crede că dacă am fi avut o mai bună comunicare a politicii de coeziune, astăzi nu am fi vorbit despre Brexit.

Aleșii locali și regionali din Uniunea Europeana trebuie sa răspândească și valorile europene, să nu se concentreze doar pe chestiuni materiale. Europa nu trebuie lăsată pe mâna populiștilor și extremiștilor care au un singur scop: distrugerea UE. coral