Primarul Emil Boc susține că va cere parlamentarilor să susțină o lege pentru a fi eliberate încă 200 de licențe de taxi noi, pentru cei cu autoturisme electrice. 

Noi propunem ca pentru viitor, dacă se retrag licențe de taxi acelea să fie date taximetrelor electrice. Nu sunt foarte multe, sunt puține, dar cele care se retrag să fie date pentru taximetre electrice. Acesta este un semnal că la Cluj lucrurile trebuie să evolueze spre un mediu nepoluant.

Cerem parlamentarilor să susțină printr-o lege să poată fi eliberate autorizații pentru autoturismele electrice.

În Cluj-Napoca avem 4 taximetre la 1000 de locuitori, deci ar trebui să avem 1300 de autorizații. Când a apărut legea, erau 3000 de taximetre și legea lăsa posibilitatea să se ajungă la 1.300, prin neeliberarea altora noi. Azi avem, în jur de 2.500 de licențe, dar ar trebui să avem 1.300.

Legea nu ține cont de particularitățile marilor aglomerări urbane. Noi propunem 100-200 de taximetre electrice. Azi nu avem cadrul legal, dar vom propune să ni se permită să eliberăm mai multe autorizații”, a spus Emil Boc, la o emisiune online.

Primarul nu a explicat de ce sunt persoane care au mai multe licențe de taxi în Cluj-Napoca, având autoturisme închiriate altor șoferi, dar nici de ce pot fi vândute cu 20.000 – 30.000 de euro licențele eliberate gratuit de Primărie.

Sursa: stiridecluj.ro

coral