Cancerul de san este al doilea cel mai crud ucigas al femeilor din Romania, dupa cancerul pulmonar. Cancerul la plamani fiind a doua cea mai intalnita cauza de deces la femei.

Cancerul de san poate fi vindecat daca este diagnoticat in faza incipienta

In Romania, in fiecare an, sunt semnalate peste 7000 de cazuri noi de cancer de san si 80% dintre acestea sunt diagnosticate in FAZA AVANASATA! Ajuns in faza avansata, cancerul de san sau cancerul mamar, cum mai este cunoscut, NU mai poate fi vindecat, ci viata pacientei este prelungita pentru o perioada.

Ce este cancerul de san? 

Cancerul de san apare atunci cand celulele care alcatuiesc testul sanului incep sa creasca anormal si intr-o maniera absolut necontrolata. Cel mai intalnit tip de cancer la femei este cancerul mamar, insa, asa cum spuneam mai sus, cancerul pulmonar ramane cauza principala de deces in randul femeilor. 

Din numarul total al cazurilor de cancer de san, 1% afecteaza si BARBATII ADULTI! 

De ce ne imbolnavim de cancer de san? 

Nu exista o cauza cunoscuta a cancerului mamar. Cei mai importanti factori, demni de mentionat, care influenteaza aparitia tumorilor benigne la nivelul sanului sunt hormonii feminini, inaintarea in varsta, istoricul familial si mutatiile genetice ale genelor BRCA1 si BRCA2. 

Daca in familie au avut cancer de san mama, sora, fiica sau verisoarele, riscul de cancer mamar creste in cazul respectivei paciente. Cancerul de san este, de obicei, ereditar. Anumite femei mostenesc mutatiile genetice ale genelor BRCA1 si BRCA2, iar aceste mutatii genetice sporesc riscul aparitiei cancerului de san, cancerului la colon si a cancerului ovarian. 

Cum se manifesta cancerul de san? 

…………………………..

Citeste mai departe articolul Cancerul de san – Cauze, simptome, metode de tratament VIDEO

Afla totul despre despre tratamentul herniilortratament varicetratament obezitatechirurgie bariatricagastric sleeve clujginecologie cluj.

Paradiz studio coral