Onur Tuna este unul dintre cei mai talentati si apreciati actori ai momentului, in Turcia.

Onur Tuna s-a nascut in 1985, in Çanakkale, intr-o familie de intelctuali. Desi mama sa are origi turcesti, a emigrat impreuna cu parintii ei in Salonic, cu multi ani in urma si apoi a revenit in Turcia unde si-a continuat studiile in contabilitate si apoi s-a casatorit, stabilindu-se definitiv in Turcia. Tatal lui Onur Tuna este un profesor de matematica de succes, care si-a indrumat fiul spre o cariera in economie. Astfel Onur a studiat Facultatea de Economie in cadrul Universitatii Eylul, din Izmir si in paralel a urmat si Facultatea de Muzica Clasica, in cadrul Conservatorului Ege.

O alta mare pasiune la care s-a intors mereu a fost si actorie, pe care a inceput sa o indrageasca inca de cand era la liceu si juca in piese de teatru alaturi de colegii sai. Ulterior a urmat si un curs de actorie pentru a se specializa in domeniu si la scurt timp a fost cooptat de marile case de productie din Turcia. Onur Tuna a devenit celebru pentru rolurile sale din serialul de actiune "Filinta" si "Bi Küçük Eylül Meselesi".

Onur Tuna compune si canta la chitara de la varsta de 13-14 ani. Celebrul actor are deja cateva albume imprimate si un studio propriu. Cand era mic, el compunea si pentru invatatoarea lui si pentru orice il inspira.

Cat despre dragoste, Onur Tuna a sustinut mereu ca ii place sa se indragosteasca, insa pana acum a avut numai relatii de scurta durata.

"E frumos sa traiesti dragostea. Iubesc foarte mult sa ma indragostesc, dar a trai dragostea pe termen lung este o arta si eu nu sunt un artist atat de bun. Nu sunt acum un individ atat de matur care sa traiasca dragostea pe termen lung… Nu mi-e frica deloc sa traiesc dragostea, o traiesc mereu. Se termina, compun melodie. Din asta ma hranesc!"

Onur Tuna a declarat deseori ca are o mare pasiune pentru masini puternice, dovada este colectia impresionanta de bolizi de lux pe care o detine si de care este extrem de mandru.

Celebrul actor Onur Tuna are si o casa impunatoare in Istanbul, pe care a cumparat-o din propriile sale venituri, provenite din proiectele de succes in care a jucat in ultimii ani.

coral