News Flash:

Cartofi Carbonara – Reteta fantastic de buna de care nu te saturi niciodata!

14 Martie 2017
1539 Vizualizari | 0 Comentarii
cartofi carbonara
In 15 minute ii prepari, 30 minute la cuptor. In nici o ora masa e servita! Cei care iubesc pastele carbonara s-au indragostit de reteta asta. E o varianta ideala pentru un pranz in familie sau o cina (la ore rezonabile, desigur). O mancare satioasa si nu foarte grea, pe care cu siguranta o vei repeta cu placere.

TIMPI DE PREPARARE
Timp de preparare: 15 min
Timp de gatire: 30 min
Gata in: 45 min

INGREDIENTE
– 1 kg cartofi
– 150g carne de curcan
– 1 ceapa mica
– 300 ml smantana pentru gatit
– 100 g de parmezan
– 1 ou
– sare si piper
– patrunjel tocat (optional, pentru decorat)
– 2-3 felii de bacon
– unt

PREPARARE: Preincalzeste cuptorul la 200 grade Celsius.
1. Unge o tava cu unt. Se pun cartofii la fiert in apa fierbinte cu sare, dupa cum doresti: curatati, taiati rondele, cubulete sau chiar intregi. Se lasa 10-15 minute la fiert, in functie de grosime.
ATENTIE: nu trebuie sa ii lasi sa se faca pana la capat.

2. Amesteca smantana cu oul, parmezanul si asezoneaza cu sare si piper. Taie ceapa julien, pune-o la prajit in unt. Dupa ce devine usor aurie si sticloasa pune curcanul taiat cubulete. Se lasa la calit putin, cam pana incepe sa se simta aroma carnii fripte de curcan. Separat, daca vrei, pune la projit niste bacon taiat marunt.

3. Scurge cartofii de apa, taie-i daca nu i-ai taiat de la bun inceput. Pune-i in tava, toarna sosul si presara deasupra bucatile de curcan usor fripte. Amesteca usor toate ingredientele. Presara patrunjel pe deasupra. Da la cuptor pana se rumeneste usor – circa 30 de minute. Dupa 15 minute, redu la jumatate focul. S-au facut cand cartofii s-au patruns.
Sursa
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook.

ingrediente preparare
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2017 - BZC.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1089 (s) | 33 queries | Mysql time :0.029238 (s)