News Flash:

Cat de usor se prepara bautura care echilibreaza glicemia si va ajuta sa slabiti pana la 5 kilograme

31 Decembrie 2014
997 Vizualizari | 0 Comentarii
Borsul este un produs obtinut prin fermentarea naturala a taratelor de grau. Este bogat in enzime active si vitamine, in special B-uri, dar si minerale (seleniu, crom) si aminoacizi esentiali. De aceea este folosit nu numai pentru a da gust bun ciorbelor, ci si ca aliment in dietele de slabire sau ca adjuvant util pentru mentinerea sanatatii.

Este un lichid acrisor, dietetic, are 7,7 kilocalorii la 100 ml si constituie un tonic natural. Are rol de purificator al organismului si de ameliorare sau chiar de vindecare a unor afectiuni. In acelasi timp ajuta la reglarea metabolismului si a digestiei.

Curele cu bors dau rezultate daca le urmati aproximativ trei saptamani, iar dupa o pauza de sapte zile puteti repeta aceeasi metoda.

Recomandarea specialistilor este sa consumati bautura cu 15 minute inainte de masa. Apoi, de la o zi la alta, cresteti numarul paharelor/canilor pana la sapte. Borsul poate fi baut ca atare, nediluat, dar, daca este prea acru, ii puteti imbunatati gustul cu suc de mere sau cu putin sirop de sfecla de zahar.

Borsul are capacitatea de a regla nivelul glicemiei, fiind astfel util persoanelor cu diabet zaharat de tip 2. Se recomanda si celor aflati in perioada de convalescenta dupa o afectiune acuta. Borsul are si contraindicatii pentru persoanele cu probleme gastrice, care ar putea sa nu il tolereze.

Cum se prepara

Ingrediente: 1 kg tarate de grau, 9 litri apa calda, 200 g malai, 200 g husti (tarate folosite de la alt bors) sau 20 g drojdie de bere, marar/leustean verde sau uscat.
Mod de preparare: amestecati taratele cu malaiul si cu hustile si adaugati pana la un litru de apa calduta. Daca folositi drojdie de bere, o lasati la dospit aproximativ 30 de minute. Puneti apoi mararul. Turnati apa calda, acoperiti vasul cu un tifon si il lasati la acrit, la temperatura camerei, patru zile. La inceput se amesteca de cateva ori cu o lingura de lemn. Dupa ce se acreste, filtrati bautura, o puneti in sticle si o pastrati in frigider. Vasul in care preparati borsul trebuie sa fie din sticla sau din lut.

Sursa – doctorulzilei.ro
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook.

borsul fermentarea naturala
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2017 - BZC.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1095 (s) | 23 queries | Mysql time :0.013289 (s)