Inainte sa se predea, Cristi Borcea le-a lasat indicatii unor prieteni despre cum sa aiba grija de Valentina care urmeaza sa nasca. Fostul actionar de la Dinamo a fost condamnat la cinci ani de inchisoare in dosarul retrocedarilor plajelor, iar, in aceasta dimineata, a fost dus la Penitenciarul Rahova, dupa ce s-a predat.

O noua condamnare cu executare a venit ca o lovitura pentru Cristi Borcea (49 de ani). Ieri, Inalta Curte de Casatie si Justitie l-a pedepsit pe omul de afaceri cu 5 ani de inchisoare pentru dosarul retrocedarilor plajelor din Mamaia. Fostul actionar de la Dinamo se afla in libertate de sase luni, dupa ce a executat patru ani si patru luni de inchisoare in dosarul transferurilor.

Ultima noapte de libertate

In aceasta dimineata, in jurul orei 6:00, Cristi Borcea s-a predat organelor de ordine, fiind apoi dus la Penitenciarul Rahova.

Libertatea a compus piesele de puzzle ce alcatuiesc tabloul ultimelor clipe de libertate ale omului de afaceri. Unul dintre apropiatii omului de afaceri a povestit ce a facut acesta dupa ce a aflat ca se intoarce in spatele gratiilor.

„Vestea ca va merge la inchisoare a cazut ca un soc pentru Borcea. El fusese achitat la «fond», iar acum a mai luat niste ani buni. Mai intai, s-a uitat in gol mai multe momente, dupa care a repetat «Copiii mei, copiii mei!». N-a plans, nu e genul, dar avea o privire intunecata. A luat-o pe Valentina in brate, a sarutat-o si a mangaiat-o pe pantece”, a marturisit unul dintre apropiatii omului de afaceri.

Cui a lasat familia

Borcea a fost foarte atent sa nu-i transmita sotiei sale gravide o stare de suparare care ar putea sa o afecteze.

Primul copil al lui Cristi si al Valentinei, Milan, a venit pe lume atunci cand tatal era incarcerat, iar asa se va intampla si cu gemenele cuplului.

„A dat dispozitii sa se aiba grija de Valentina, de copii, de familie. Au venit si cativa prieteni apropiati la el acasa, printre care Victor Becali”, au mai declarat cei din jurul lui Borcea.

Si prima sotie a lui Cristi, Mihaela, se va implica si va incerca sa aiba grija de Valentina pe durata acestor zile, un angajament similar fiind luat si de nasul lui Cristi si al Valentinei, Marius Vizer.

Cristi insusi recunostea intr-un interviu acordat Libertatea dupa eliberare ca Marius si Ioana Vizer au fost alaturi de Valentina pe durata ultimei sale incarcerari, lucru ce a apropiat si mai mult cele doua familii.

Din momentul in care a aflat vestea ca va ajunge iar „acolo” – el nu spune „inchisoare” de fata cu familia – Borcea nu a mai putut manca nimic pana la predare, a baut doar cateva pahare de apa plata, au mai relatat apropiatii omului de afaceri.

S-a imbracat intr-o tinuta sport, cu care mai mergea sa faca fitness, si-a luat o geaca neagra, Moncler, pe care a avut-o si „data trecuta”, cand cu „Dosarul Transferurilor” si-a plecat sa se predea.

„Ca prieten imi pare foarte rau, ce pozitie pot sa am, imi pare rau. Eu, din ce stiu nu era foarte implicat in povestea asta, ca dovada ca a fost si achitat in prima instanta. Cumparase printr-un imputernicit niste lucruri pe care le-a si vandut inapoi, niste actiuni. Nu ai ce sa faci, este o hotarare a instantei, nu ai ce face”, a declarat Victor Becali

 

sursa:libertatea.ro coral