Caz uluitor petrecut in Anglia, iar in centrul atentiei s-a aflat un roman care conducea o masina cu numar de Braila. Cazul a fost mediatizat pe pagina de Facebook a grupului ”Romani in Londra – UK” si a starnit nenumarate controverse.

Practic, cel care a postat mesajul scrie ca politia engleza a facut un apel din care reiese ca ar trebui anuntate autoritatile de fiecare daca cand cineva observa un rezident in UK care circula cu masina inmatriculata in alta tara. Iar urmarea este ca astfel de masini sunt… confiscate de politie. Mai mult, autorul mesajului transmite ca va anunta politia engleza de fiecaree data cand va vedea o astfel de masina.

”Politia din uk a declarat ca oricine are cunostinte cum ca un rezident in uk circula cu o masina inscrisa in alta tara sa sune la politie si sa anunte ca sa se ia masuri in cel mai scurt timp, adica sa i se confiste masina. Eu unu o sa raportez/sun de fiecare data cand vad pe aici un roman cu cazanul lui inscris pe Romania  Pai eu sunt mai fraier sa platesc asigurare si toate cele aici si tu vii cu cazanul tau din Romania unde cu 100 de euro platesti asigurare si alte cele?”

Multi internauti au fost de parere ca romanii isi fac, astfel, rau, fiind vorba de o ”turnatorie”.

”Oameni buni ,noua ni se potriveste o vorba romaneasca din batrani,radem unul de altul ”, ”Suntem sclavii propriei noastre mentalitati. Cata prostie Doamne. Invidiosilor slugarnici”, ”Bine ca te lauzi ca ai bani de te enerveaza dar nu iti permiti o asigurare aici si umbli cu caruta de romania ca muritorii de foame ”, ”Ma gandesc la faptul ca cea mai buna mancare a romanului plecat in strainatate este un alt Roman… si se adevereste ceea ce zic…”, au fost cateva dintre comentariile postate pe rsspectiva pagina de Facebook.

coral