Bugetul muncipiului Cluj-Napoca pe anul 2020 a fost votat luni, 17 februarie, în Consiliul Local. În sumă de aproape 1,7 miliarde de lei este cu 7,4% mai mare decât cel de anul trecut.

Continuarea dezvoltării transportului în comun și al sistemului rutier sunt principalele obiective ale primăriei în acest an. Aproape jumătate din bugetul de dezvoltare al orașului a fost direcționat spre capitolul transporturi urmând să se achiziționeze 12 noi tramvaie din fonduri europene și să se primească încă 25 de noi troleibuze pentru modernizarea flotei.

Alte 20 de procente din bugetul municipiului au fost direcționate spre învățământ, de la modernizarea și dotarea școlilor până la asigurarea de burse și transport gratuit pentru elevi și studenți.

De asemenea, primăria are în lucru amenajarea a 120 de hectare de noi spații verzi. Tot în acest an va fi lansată licitația pentru refacerea malurilor Someșului și amenajarea bazei sportive La Terenuri.

În proiectul de buget pe acest an mai sunt prevăzute fonduri pentru refacerea mai multor străzi din zona centrală a municipiului și pentru finalizarea lucrărilor la strada Bună Ziua.

Primarul Emil Boc a declarat că prin acest buget, municipiul Cluj- Napoca își consolidează statutul de al doilea oraș al țării, care acționează ca un magnet pentru populația din Transilvania.

Consilierii PSD au refuzat să voteze bugetul pe motiv că proiecte propuse de ei în ultimii ani nu au fost incluse în lista de investiții a primăriei.

 

coral