Anevrismul de aorta este o dilatare a unei sectiuni aortice, artera principala a organismului. Aorta poata sangele oxigenat de la inima catre restul corpului. Datorita faptului ca aorta in zona anevrismului este mai dilatata si slabita exista o posibilitate importanta ca ea sa se rupa. Daca aorta se rupe poate genera hemoragie interna masiva si ca urmare duce la moarte.

Anevrismele se pot forma in orice sectiune a aortei dar cele mai multe apar in zona abdomenului (anevrism de aorta abdominal). Se pot forma si in zona toracica, si sunt denumite anevrism de aorta ascendenta sau anevrism de aorta descendenta.

Care sunt simptomele anevrismului de aorta

Cele mai multe anevrisme de aorta nu cauzeaza simptome. Cateodata medicul le descopera in timpul unor examene medicale care sunt facute pentru alte afectiuni. In cazul in care pacientul se plange de dureri in piept, abdomen sau durere de spate, aceste pot fi cauzate de un anevrism. Simptomele pot aparea si disparea, sau pot fi constante.

In cel mai rau caz un anevrism se poate rupe. Aceasta cauzeaza o durere puternica si sangerare care poate duce la moarte in citeva minute pana la cateva ore.

Cum se trateaza anevrismul de aorta

Dupa ce o persoana este diagnosticata cu anevrism de aorta doctorul va evalua:……………..

Citeste mai departe artcolul ANEVRISM DE AORTA – Ce este, cauze, simptome, tratament

coral