Parashiva Apostol din Vaslui are o poveste de viață impresionantă. Experiențele ei pot fi lecții importante pentru mulți dintre noi, oamenii. Pe când avea 12 ani a abandonat școala, dar și-a reluat studiile cinci ani mai târziu și și-a câștigat primii bani plantând panseluţe, după ce a rămas orfană. Mai mult, La 25 de ani, ea a fost admisă la Facultatea de Medicină de la Iaşi pe locurile de la buget, după ce a obținut media 9,40 la examen. În spatele succesului ei se află un înger.

Parashiva Apostol a intrat la Facultatea de Medicină din Iași cu 9.40

Şansa şi salvarea Paraschivei Apostol au venit de la preotul din sat, după moartea tatălui ei. Impresionat de drama familiei sale, care trăia într-o sărăcie cruntă într-o casă dărăpănată, preotul din satul Parpaniţa, Vasilică Mihai Paraschiv, i-a promis Paraschivei şi surorii acesteia că le va fi un adevărat tată, însă cu o singură condiţie: să se reapuce de şcoală. O condiţie pe care Paraschiva Apostol nu doar că a respectat-o, însă i-a schimbat destinul.

“Deși sărăcia a făcut-o să abandoneze școala, atunci când avea doar 12 ani, această greșeală nu a împiedicat-o să-și dorească să continue să înveţe. Vă relatăm o poveste incredibilă, despre o fată cu o voință de fier!

Paraschiva A. este o fată simplă dintr-un sat uitat de lume din județul Vaslui, Paparnița. Ea a rămas orfană, iar din cauza sărăciei, a abandonat școala, imediat după clasa a VI-a, când avea doar 12 ani.

Mihai Paraschiv, preotul satului a fost tatăl de care avea nevoie. Se pare că Părintele i-a oferit o altă viziune asupra vieții și a sfătuit-o să învețe. Paraschiva s-a reînscris la școală, a urmat liceul la seral și a încercat să atingă ceea ce părea, nu cu mult timp în urmă, un vis imposibil și anume admiterea la Facultatea de Medicină din Iași. Prima încercare nu a fost cu succes, dar nu s-a dat bătută. După pregătiri intense, anul trecut a fost declarată admisă, cu o medie de-a dreptul fabuloasă – 9.40!
Se pare că preotul din sat o va ajuta şi în anii de studenţie.

Fata care a învățat lângă icoane, săracă și orfană, a depășit toate greutățile ce i le-a pus viața în față. Putem spune că vorbim despre un exemplu care demonstrează că dacă există voință, încă se mai poate, cu ajutor din partea unui om, cu adevărat al Domnului…
Cei care au de toate, ce scuze au?” este postarea făcută în urmă cu câteva ore de un internaut pe grupul de Facebook “Ești din Iași dacă”.

Paraschiva Apostol, fata care a învăţat cu ochii în icoane, este un exemplu pentru orice copil sărac de la ţară care iubeşte cartea.

coral