Un clujean care a furat trei șerpi din vivariul universității ”Babeș-Bolyai” profitând de lucrările de reamenajare din ultimele luni a fost reținut de polițiști și acum riscă dosar penal.

Bărbatul, de 35 de ani din Florești, a fost prins în flagrant delict după ce polițiștii care anchetează cazul i s-au prezentat la domiciliu sub pretextul că sunt interesați de cumpărarea a doi dintre șerpi.

”Sub pretextul achiziţionării a doi şerpi, persoana vătămată şi poliţiştii s-au deplasat la domiciliul bărbatului şi au identificat un şarpe Boa Curcubeu, acesta fiind cel sustras dintr-un vivariu din Cluj-Napoca. De asemenea, au identificat şi un încălzitor pentru reptile, care, de asemenea, ar fi fost sustras din incinta vivariului”, au explicat reprezentanții Inspectoratului Județean de Poliție Cluj. Investigațiile din dosar au arăta că în ultimele trei luni cel în cauză ar fi profitat de lucrările de modernizare care se efectuau în clădirea unde e găzduit vivariul, unde ar fi pătruns fără drept și ar fi sustras un şarpe de porumb – Corn snake, o şopârlă Gecko Crested, un şarpe Boa Curcubeu şi un încălzitor pentru reptile. Șarpele boa și încălzitorul pentru reptile au fost recuperate. În baza dovezilor din dosar poliţiştii l-au reţinut 24 de ore pe bărbat pentru comiterea infracţiunii de furt calificat în formă continuată.