Premierul Romaniei Viorica Dancila a marturisit in cadrul unui interviu ce mesaj le-a transmis parintilor Alexandrei Macesanu. Va reamintim ca fata de 15 ani a fost rapita de Gheorghe Dinca la finalul lunii trecute, iar la cateva ore dupa ce a ajuns in locuinta monstrului, ea a reusit sa sune de trei ori la serviciul unic de urgenta. Din nefericire, cand politistii au descins in casa groazei din Caracal, copila nu mai era acolo. Barbatul de 66 de ani a declarat in fata anchetatorilor ca a ucis-o pe minora, dar si pe Luiza Melencu, o tanara de 17 ani, care a disparut in luna aprilie.

Ce mesaj le-a transmis Viorica Dancila parintilor Alexandrei Macesanu

Invitata in platoul emisiunii “Subiectiv” de la Antena 3, seful Guvernului a facut declaratii despre scandalurile care au zguduit Romania in ultimele saptamani. La un moment dat, Viorica Dancila a dezvaluit ca le-a transmis un mesaj de condoleante parintilor Alexandrei Macesanu la momentul in care existau indicii ca adolescenta fusese omorata cu bestialitate de Gheorghe Dinca.

“Le-am transmis condoleante parintilor Alexandrei pentru ca informatiile de atunci indicau ca fata fusese ucisa.

Legat de declaratiile domnului presedinte Iohannis si ale domnului Barna, pe mine m-au nemultumit – au incercat imediat sa castige capital politic. Am cerut o analiza in cadrul MAI in toate judetele cum stam, daca avem anumite informatii legate de Politia din judetele respective. Unde avem anumite semne care sa ateste anumite comportamente trebuie sa luam masuri. In MAI avem si oameni foarte bine pregatiti, specialisti, oameni devotati, care isi fac datoria. Daca slabim institutiile statului nu este o abordare corecta”, a declarat Viorica Dancila in cadrul emisiunii “Subiectiv” de la Antena 3.

Despre cei care au actionat gresit in cazul de la Caracal, dar si despre schimbari radicale in legatura cu pedepsele pentru criminali si pedofili, prim-ministrul Romaniei a spus: “Trebuie ca cei care au gresit sa plateasca, fara niciun fel de mila si fara niciun fel de exceptii. Este o tragedie care a zguduit intreaga Romanie, care a rezonat in sufletul fiecarei mame si care, cred eu, trebuie tratata cu foarte mare atentie.Este clar ca au fost erori, este clar ca s-a gresit. Este important sa identificam unde s-a gresit si acolo cei care s-au facut vinovati sa-si primeasca pedeapsa respectiva.

In cadrul unui grup de lucru, in subordinea primului-ministru, conduse de Raed Arafat, avem deja 14 masuri, avem ordonantele de urgenta pregatite. Vrem masuri si din partea Ministerului Afacerilor Interne, dar si din partea Ministerului Justitiei. Voi veni cu toate aceste lucruri si le voi adopta in cazul sedintei de Guvern, urmand ca Parlamentul sa ia act de acest lucru. (…).

Cred ca este obligatie morala sa dau ordonanta de urgenta sa avem inchisoare pe viata pentru crime, sa inasprim pedepsele pentru violatori si pentru pedofili (…)”.

coral