News Flash:

Ce nu stiai despre dovleac. O sa ramai uimit

17 Decembrie 2013
920 Vizualizari | 0 Comentarii
Dovleacul te ajuta sa slabesti usor, fara sa te infometezi. Singura conditie este sa iti placa. Va trebui sa-l consumi des, in diverse combinatii, care sa ii compenseze lipsurile. Medicul specialist iti recomanda cum sa procedezi!

Dovleacul este bogat in vitaminele A, B, C, constituie un antioxidant cu proprietati deosebite, nu contine grasimi saturate si este eficient in mentinerea unui nivel bun al colesterolului. Acesta leguma contine si multe fi bre, ceea ce ajuta procesul digestiv si are putine calorii. Cu alte cuvinte, este aliatul siluetei tale. In plus, datorita continutului de magneziu si potasiu, intareste sistemul imunitar, stimuleaza activitatea rinichilor si da organismului multa energie.

Dovleacul poate fi mancat proaspat sau il poti gati usor in diverse preparate. In supe, da un gust deosebit. Se combina foarte bine cu masline, ulei de masline, cimbru, rozmarin. Poate fi folosit si in tocanite (de vita cu dovleac, tocanita de dovleac cu cartofi si iaurt) sau copt. Dar varianta cea mai delicioasa este in deserturi. Placintele si tartele cu dovleac sunt la mare cautare toamna, doar ca nu se poate spune ca sunt si cele mai indicate pentru diete de slabit. Asa ca, ai mare grija la cantitate!

Consuma in fiecare zi un pahar de bautura de dovleac, la micul dejun. Apoi, la pranz, supa de dovleac, la cina, dovleac copt (100 g), iar ca gustare, 50 de grame de seminte de dovleac crude. Pe langa acestea, poti consuma zilnic salate (250 g), doua felii de paine prajita sau graham (pe zi), legume coapte si carne slaba (200 g pe zi).

Bautura de dovleac o prepari punand intr-o oala apa si 500 g de dovleac curatat, pe care il fi erbi pana devine moale si apoi il pasezi.

Supa de dovleac se pregateste pu nand la fi ert 1,5 kg de dovleac, un morcov, o ceapa si o te lina. Cand legumele sunt fi er te, paseaza-le, apoi ia supa de pe foc si adauga 200 ml de ia urt, sare si piper. Poti adauga si putin suc de lamaie.

Dovleacul copt Se pune o bucata fix de-o portie la cuptor, intr-o tava tapetata cu hartie de copt. Dupa ce s-a rumenit, inainte de servire, asezoneaz-o cu putina scortisoara sau vanilie.

Recomandat in curele de slabire

"Dovleacul este o optiune buna. Natura umana ne face sa cautam solutii tot timpul pentru problemele noastre, mai ales cand am avut o viata intreaga probleme cu greutatea. Pentru dovleac, continutul in carbohidrati este de 4% si are foarte multe fibre. Aceste caracteristici il plaseaza intr-o pozitie fruntasa in cursa alimentelor recomandate intr-o cura de slabire, dar conteaza foarte mult cu ce este asortat. Dovleacul este insa un aliment incomplet, nu este o sursa pentru grasimi, proteine, calciu etc. Mai recomand apa, miscare si, eventual, suplimente alimentare pentru deficitele reale pe care le are dovleacul!"

sursa:obiectiv.info

slabesti medicul vitaminele dovleacul copt
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2017 - BZC.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1032 (s) | 24 queries | Mysql time :0.011700 (s)

loading...