News Flash:

Ce s-a ales de concurentii de la Masterchef

17 Mai 2013
735 Vizualizari | 0 Comentarii
Ce s a ales de concurentii de la Masterchef
Castigatorul primului sezon “MasterChef” din Romania, Petru Buiuca (24 de ani), si-a implinit unul dintre cele mai mari vise, punand pe picioare o afacere inedita. Folosindu-se de experienta lui, acesta a conceput un nou tip de sorturi, adaptate atat nevoilor fiecarei gospodine, cat si exigentei bucatarilor profesionisti.

In urma cu aproape un an, Petru Buiuca obtinea titlul de „Primul MasterChef din Romania" si castiga marele premiu de 50.000 de euro, in cadrul concursului de la PRO TV. Dupa ce si-a ajutat financiar familia si s-a bucurat de o calatorie initiatica in tainele bucatariei franceze, tanarul originar din Constanta a decis ca este momentul sa-si puna in practica o idee revolutionara si sa demareze o afacere cu sorturi de bucatarie.

Zis si facut! Ajutat de Cosmina Sirbu si de Camina Nicolau, doua tinere studente la Arhitectura, acesta a realizat designul sorturilor, o inovatie datorita unui element pe care l-a denumit „esp noheat". „Esp noheat este inventia mea, in curs de patentare. Sunt niste buzunare capitonate care se pot folosi in loc de banalele manusi de bucatarie si cu care se pot manevra preparatele fierbinti", a explicat Petru, pentru Click!

Talentatul bucatar a povestit si cum i-a venit ideea acestei afaceri, care poarta numele "1773", numarul lui norocos. "Ideea de a lansa o astfel de colectie mi-a venit atunci cand cautam cu disperare un sort frumos, util si care sa ma reprezinte.

Colectia se numeste 1773, pentru ca acest numar reprezinta steaua mea norocoasa. E numarul meu din concurs si simbolul pe care mi l-am tatuat ulterior", a dezvaluit Petru.

Acesta a marturisit ca nu a fost deloc usor sa puna la punct aceasta afacere, in care a investit peste 2.000 de euro, dar ca este foarte mandru de ceea ce a iesit, fiind convins ca profitul va fi pe masura muncii depuse. "Înca nu am investit in productia propriu zisa, dar am depasit 2.000 de euro. Însa nu regret nimic, am mare incredere in acest produs.

Marjele de profit sunt situate undeva intre 7% si 17% din incasari, dar trebuie sa se ia in calcul ca nu e vorba despre o inmultire si gata. E vorba despre mult mai mult. Cand tragi linie, ori zambesti, ori plangi", a explicat Petru.
Din 27 mai, sorturile "1773 by Petru Buiuca" vor putea fi comandate de pe site-ul lui personal, cel pe care Petru l-a deschis imediat dupa finala de la "MasterChef" si unde acesta posteaza cele mai recente creatii culinare ale lui.
Pretul unui astfel de exemplar vestimentar variaza intre 95 si 120 de lei, in functie de model. "Sorturile fara elementul special sunt 94.90 de lei bucata, plus taxe de transport, iar cele cu acest element sunt 119.90 lei bucata. Ambele vor fi disponibile atat in varianta pentru barbati, cat si in cea pentru femei, culorile standard fiind bej pentru femei si negru pentru barbati, acestea putand fi modificate in functie de cerintele clientului", a conchis Petru.

Dexter si D'Artagnan au colaborat cu restaurantul «Autographe»
Bogdan Alexandrescu si Alex Petricean, alias Dexter si D'Artagnan, au fost poate cei mai norocosi dintre fostii concurenti. Acestia au fost cooptati de Chef Florin Dumitrescu in echipa de bucatari a restaurantului pe care il conduce. La scurt timp insa, cei doi au acceptat propunerea unui om de afaceri de a pune pe picioare un concept unic, restaurantul "Autographe", unde fiecare preparat era un autograf culinar al celor doi. Din pacate, aceasta afacere nu a avut succesul scontat, cei doi despartindu-se cu scandal de conducerea restaurantului.

Sidia Sissoko si-a luat diploma de bucatar
Simpaticul concurent de la "MasterChef" a ramas in memoria publicului datorita modului foarte deschis in care si-a exprimat emotiile in timpul concursului, acesta neferindu-se sa tipe sau sa sara in sus de bucurie cand ii reusea cate un preparat. Sissoko a reusit sa-si implineasca unul dintre cele mai mari vise, acela de a-si lua diploma de bucatar. Ulterior, a participat la procesul de modernizare a bucatariilor din mai multe restaurante de pe Valea Prahovei si a organizat chiar si cursuri pentru bucatari, in Sinaia, pe care i-a scolit in legatura cu noile tehnologii din domeniu.

Mimi a gatit la campionatul national de autoslalom
Clasata pe locul al doilea in finala de la "MasterChef", Mimi Nicolae nu a fost descurajata. Aceasta a continuat sa-si demonstreze talentul culinar si a devenit imaginea unui lant de supermarketuri din tara. Recent, a gatit pentru participantii la cea de-a treia etapa a campionatului national de autoslalom. Aceasta a pregatit meniul pentru 200 de persoane.

«Casnica» isi deschide bistro in buricul targului
Andreea Moldovan, cea care a devenit celebra drept casnica de la "MasterChef" a continuat sa gateasca pentru fanii ei de pe Facebook, cu care a impartasit zilnic retete inovatoare. De curand, aceasta a decis ca este momentul sa intre si ea in afaceri si sa deschida un bistro in zona Floreasca din Capitala. Aici vor putea fi gasite preparate de patiserie si boulangerie.

Mehrzad si Cirtu au emisiune la tv
Intre Mehrzad Moghazehi si Alex Cirtu s-a legat o frumoasa prietenie. Cei doi au devenit gazdele show-ului culinar "Senzatii in bucatarie", la postul TV H2.0. În paralel, Mehrzad se ocupa de blogul lui personal, iar Alex isi intretine pasiunea pentru fotografie. De asemenea, cei doi planuiesc sa deschida un studio de gatit, alaturi de Petru Buiuca, castigatorul "MasterChef".

Gabriel Godeanu, patron de fast-food
Gabriel Godeanu, cel care a fost poreclit de membrii juriului "MasterChef"drept "Sorcoveanu", din cauza modului foarte incarcat in care obisnuia sa-si orneze farfuriile din concurs, a dat preparatele culinare sofisticate, pe produse de tip fast-food. Acesta si-a deschis propria afacere, o rotiserie si o cafenea, in zona Colentina din Capitala.
sursa: click.ro

petru buiuca
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2017 - BZC.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.0787 (s) | 35 queries | Mysql time :0.017265 (s)

loading...