Lipsa de fier în organism sau anemia feripivă este o problemă care poate avea un impact puternic asupra sănătății și felului în care ne organziam viața de zi cu zi. În continuare, vom afla ce este fierul, ce rol are și de ce alimentele bogate în fier nu ar trebui să lipsească din alimentația noastră, rețete naturiste împotriva anemiei si ce te doare de la lipsa de fier.

Ce alimente previn anemia O dietă alimentară sănătoasă este o condiţie de bază pentru pacienţii cu anemie. Este vital ca aceasta să includă alimente bogate în vitamina B12, acid folic şi vitamina C, pe lângă cel mai important element, fierul.

O dietă inteligentă care te ajută să previi anemia va include carne roşie, ouă, produse cerealiere, precum pâine neagră şi pastele integrale, broccoli, spanac, gulie, fasole, mazăre, linte, prune, coacăze, smochine, peşte şi crustacee.

 

Pentru absorbţia corectă a acidului folic, este indicat să consumi şi alimente bogate în zinc. Ficatul, carnea, ouăle şi legumele pot fi consumate pentru a preveni anemia cauzată de lipsa acidului folic.

Vitamina C ajută la absorbţia fierului din leguminoase, astfel că o dietă care include citrice, sparanghel şi ardei gras este esenţială pentru absorbţia fierului şi prevenirea anemiei.

Rețete de gatit naturiste împotriva anemiei………..

Continuarea articolului  Care sunt cele mai bune rețete naturiste împotriva anemiei

coral