News Flash:

Ce sa nu mananci in vacanta all inclusive. Nimic nu se arunca, totul se refoloseste

17 Iulie 2017
484 Vizualizari | 0 Comentarii
mancare
Conceptul all inclusive este foarte popular printre romani. Ca sa nu fie risipa foarte mare, mancarea ramasa de pe o zi pe alta se refoloseste de cele mai multe ori.
Daca ati ales all inclusive trebuie sa fiti foarte atenti la carne. „Daca vreti sa mancati o friptura, alegeti una facuta la tava sau gratar, nu una cu sos. In fiecare zi ramane multa mancare care nu se arunca. De exemplu daca la cina a fost friptura la tava si nu s-a comsumat toata, a doua zi la pranz carnea se refoloseste. Se spala carnea, dupa care i se face un sos proaspat si se pune din nou la masa. Nu spun ca este stricata, dar nu mai este la fel de proaspata.
La fel, trebuie sa va feriti de tocatura gen chiftele, musaca sau sarmale. De multe ori carnea din aceste produse provine din carne ramasa de la masa precedenta, care este tocata si condimentata. La musaca de exemplu se folosesc cartofii care nu s-au consumat cu o zi inainte. In ceea ce privelte pestele, de multe ori nu se serveste ce scrie. De exemplu in loc de salau se foloseste pangasius, un peste foarte ieftin, care este tot alb la culoare. De cele mai multe ori, se face pane pentru ca oamenii sa nu faca diferenta", spune Mihai Vorcean, fost bucatar pe litoral.

Vezi si Insula Okinoshima, inclusa in patrimoniul mondial UNESCO, interzisa tuturor vizitatorilor

Atentie la salata sau dulciuri
Daca sunteti amatori de salata, alegeti una clasica, peste care sa puneti ulei si otet, si nu salate cu maioneza sau alte sosuri. „Legumele ramase de exemplu la micul dejun nu se arunca. La fel si mezelurile, in special sunca. Nici ouale fierte sau branza nu sunt aruncate. Toate sunt taiate bucatele si la pranz sau cina sunt servite pe post de salata cu maioneza sau ale sosuri, care mascheaza faptul ca nu mai sunt la fel de proaspete. Trebuie sa va feriti de astfel de preparate, deoarece ingredintele au fost deja servite si au stat pe masa doua ore inainte sa fie introduse in salata", mai spune bucatarul, potrivit adevarul.ro.
Daca sunteti amatori de dulciuri, aveti grija ce alegeti. „Torturile sunt refolosite daca raman pe masa la pranz. Pentru ca sunt deja incepute, torturile se taie in bucatele mai mici, patrate si sunt servite la cina pe post de prajituri cu crema. Ar fi bine sa evitati tot ce este cu crema pentru ca nu se stie cat de proaspetele sunt. Oricum prajiturile de la all inclusive sunt departe de a fi naturale si sunt facute din ingrediente foarte ieftine", mai spune Mihai Vorcean.
Supe si sucuri din prafuri
In ceea ce priveste ciorbele, atentie mare trebuie sa aveti la supele crema. Si de sucurile la dozator trebuie sa va feriti. „Supa crema de ciuperci sau de rosii nu este facuta din ingrediente naturale, ci din concentrate si apoi ingrosata de obicei cu amidon si nu cu faina, deoarece in cazul fainii se poate simti un gust ca la rantas. Alegeti mai bine o ciorba in care sa vedeti ingredientele. La restaurant se face o zeama de legume si apoi se introduc in ea perisoare sau bucati de carne de vita. Practic se face o singura zeama pentru ciorba de legume, vacuta sau perisoare, dar asta nu este o problema prea mare", mai spune bucatarul.
Trebuie sa va feriti si de sucurile la dozator. „La all inclusive si bautura este gratis. Sucurile sunt de obicei la dozator, pentru ca asa este mai ieftin. Sunt facute efectiv din praf cu apa, nu este absolut nimic natural in ele, chiar daca sucul este de portocale. Este de fapt cu gust de portocale. Si vinul este de proasta calitate si se cumpara la cutii de 20-25 de litri", mai spune Mihai Vorcean.

Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook.


Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook.

all inclusive popular romani risipa mancarea ramasa refoloseste carne
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2017 - BZC.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1162 (s) | 23 queries | Mysql time :0.019203 (s)