Potrivit Asociatiei Administratorilor de Piete din Romania, pietele vor ramane deschise, insa cumparatorii sunt rugati sa evite formarea de grupuri.

Potrivit unui comunicat de presa transmis luni de Asociatia Administratorilor de Piete din Romania, pietele agroalimentare raman deschise si dupa intrarea in vigoare a Ordonantei Militare nr.2/21.03.2020.

Hotararea a fost luata pentru ca producatorii agricoli romani sa aiba unde sa-si vanda fructele si legumele, iar populatia de unde sa se aprovizioneze cu produse proaspete.

 Reprezentantii AAPR considera ca este important ca pietele agroalimentare sa nu se inchida pentru ca, altfel, producatorii agricoli nu vor avea unde sa-si vanda fructele si legumele si vor fi nevoiti sa le arunce.

„Dispozitiile Ordonantei Militare nr. 2 trebuie intelese si interpretate si in spiritul lor, ratiunea emiterii acestei ordonante fiind aceea de a preveni raspandirea COVID-19 prin limitarea circulatiei persoanelor doar pentru asigurarea de bunuri care acopera necesitatile de baza. Piete agroalimentare functioneaza in mai multe zone ale marilor orase, astfel incat cumparatorii pot sa se aprovizioneze fara a parcurge distante mari, limitandu-se riscul raspandirii virusului”, a declarat Ioan Teodor Birt, presedintele Asociatiei Administratorilor de Piete din Romania.

Pe de alta parte, vor ramane deschise spatiile destinate producatorilor locali, cele in care se desfasoara activitati de vanzare a produselor alimentare, veterinare sau farmaceutice si a serviciilor de curatatorie, scrie Mediafax.

„In continuare spatiile vor fi dezinfectate si vom lua toate masurile de preventie dispuse de autoritati, am informat producatorii agricoli cu privire la masurile pe care trebuie sa le respecte, iar cumparatorii sunt rugati sa evite formarea de grupuri de persoane”, a precizat Ioan Teodor Birt.

coral