Datorita nutrientilor pe care ii contin, medicii ne recomanda sa mancam cate o
banana in fiecare zi. Cu toate ca obisnuim sa le alegem pe cele cu
coaja curata, specialistii in nutritie ne sfatuiesc contrariul, scrie obiectiv.info.
Cu cat au coaja mai patata, cu atat sunt mai eficiente in lupta cu cancerulStudii recente ale unor cercetatori din Japonia au demonstrat ca bananele coapte bine, cu
coaja patata, produc o substanta numita
TNF (
Factor de Necroza Tumorala), care distruge celulele tumorale, potrivit foodstory.ro. Cu cat coaja este mai intunecata, cu atat are proprietati mai puternice anti-cancer si de intarire a imunitatii.
Sunt mai eficiente decat bauturile energizanteIn urma unui studiu realizat pe atleti a iesit la iveala ca cei care au mancat o banana au avut un nivel mai ridicat de dopamina decat cei care au optat pentru o bautura energizanta. Dopamina este o substanta care transmite informatia intre neuronii creierului si este implicata in controlul miscarilor musculare.
Mai mult, nivelul dopaminei a continuat sa creasca si la o ora dupa consumul de banane.
Sunt excelente pentru mahmurealaBananele sunt bogate in
potasiu. Ca sa scapi de mahmureala, mananca una dimineata, imediat dupa ce te trezesti, sau chiar inainte sa te culci, dupa ce ai consumat alcool.
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook.
Comentarii (0)