In fiecare zi auzim despre toxinele din organism si despre detoxifierea organismului. Mai ales in sezonul rece, atunci cand consumam mai multe alimente grase si mai putine fructe si legume, corpul acumuleaza mai multe toxine, iar ficatul este solicitat din ce in ce mai mult pentru a ajuta la eliminarea lor.

Unele persoane apeleaza la diferite medicamente, tratamente ori la diete pentru detoxifierea organismului. Poti incerca, insa, si un remediu simplu. Iata ce trebuie sa faci, mai jos.

Consumul de medicamente pe perioade mai lungi de timp poate fi daunator pentru organism. De aceea, specialistii recomanda intotdeauna sa apelezi la metode naturale, care nu au efecte secundare neplacute.

Acupresura este o arta straveche de vindecare a afectiunilor prin apasarea cu degetele (in mod special) in anumite puncte cheie, care stimuleaza abilitatile de autovindecare ale organismului. Aceste linii se afla prin corp si prin aplicarea presiunii asupra acestora, poti elimina blocajul din aceste linii. Acest lucru ajuta la imbunatatirea fluxului de qi sau chi si stimuleaza sistemul imunitar.

Aceasta este o forma de terapie prin atingere (masaj), care are la baza combinatia dintre principiile acupuncturii si alte ramuri ale medicinei chineze.

In timpul acupresurei, se activeaza unele terminatii nervoase. Spre deosebire de acupunctura care se face prin intermediul acelor, acupresura este nedureroasa si se realizeaza prin masaj.

Unul dintre aceste puncte de presiune de mare importanta in organism se numeste Tai Chong si LV-3. Aplicarea presiunii sau masarea acestui punct de presiune in fiecare zi timp de 2 minute elimina o mare varietate de probleme de sanatate.

Printre ele se afla;

– rinoreea, ameteala si durerile de cap
– ochii umflati, rosii si durerosi ori vederea incetosata

– varsaturi, diaree, greata si constipatie

– anxietate, iritabilite si insomnii. coral