News Flash:

Ce se intampla in corp daca mananci GHIMBIR in fiecare zi, timp de o saptamana. Medicii nu isi explica

20 August 2018
913 Vizualizari | 0 Comentarii

Ghimbirul este una dintre cele mai valoroase mirodenii, radacinile caruia, in stare proaspata sau uscata, se folosesc si in scop medicinal.

Acestea contin compusi, uleiuri benefice pentru sanatate, mucilagii, rasini, fibre dietetice, kaliu, zinc, calciu, cupru, magneziu, vitaminele B6, C si D. Principiile active din radacina de ghimbir au proprietati antiemetice, antivertiginoase, carminative, stimuleaza secretia de saliva si sucuri digestive.

De asemenea, ghimbirul are efect de calmare a tusei, efect antialgic, sedativ si antipiretic, prin stimularea transpiratiei, iar aplicarea localã are efect revulsiv si imbunatateste circulatia periferica.

Ghimbirul stimuleaza digestia
Compusii din ghimbir stimuleaza secretia salivei si productia de bila, stimuland astfel digerarea alimentelor. Un studiu care a cuprins 24 de persoane sanatoase, ce au folosit zilnic 1,2 grame de ghimbir pulbere inainte de masa, a constatat ca participantii au digerat mult mai rapid alimentele procesate, dar si riscul de ingidestie a fost redus cu 50%.

Reduce senzatia de greata
Ghimbirul poate fi consumat crud sau in ceai. Mai multe cercetari au constat ca ghimbirul manifesta proprietati antiemetice, inclusiv pe durata sarcinilor la gravide.

Consumul de ghimbir reduce durerile musculare

Datorita compusilor sai antioxidanti, consumat zilnic ghimbirul poate reduce durerile musculare cu pana la 25%. De asemenea, un studiu realizat la Universitatea din Georgia a descoperit ca acest lucru ar actiona benefic si asupra durerilor menstruale.

Ghimbirul scade riscul bolilor de inima
In cadrul unui studiu, participantii cu diabet de tip 2, care administrau 2 grame de ghimbir pudra zilnic, au semnalat reducerea cantitatii de zahar din sange cu 10%. Se stie ca nivel crescut al glucozei in sange este un factor de risc pentru bolile de inima.

Combate imflamatia din organism
O alta cercetare, efectuata asupra 230 de pacienti ce sufereau de artrita, a determinat ca consumul de ghimbir poate reduce durerea, inflamatia si rigiditatea la nivelul articulatiilor.

Proprietati anticancerigene
Fiind un aliment sanatos, incarcat in compusi antioxidanti si vitamine ce intaresc imunitatea si rezistenta organismului, scad colesterolul in sange si lupta cu obezitatea, ghimbirul ajuta la neutralizarea celulelor canceroase din organism.

Ghimbirul este bun pentru creier
Acesta ajuta la combaterea inflamatiei din tesutul cerebral, previne aparitia bolii Alzheimer si altor deficiente cognitive ce insotesc procesul de imbatranire. Unele studii au stabilit ca compusii bioactivi si antioxidantii pot inhiba procesele imflamatoare din creier. In cadrul unei cercetari, 60 de femei de varsta mijlocie au folosit zilnic extract de ghimbir, timp de o saptamana, iar rezultatele au aratat o imbunatatire a memoriei.

Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook.
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2018 - BZC.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.3372 (s) | 32 queries | Mysql time :0.083855 (s)