Jurnalistul Ion Cristoiu nu a ezitat o clipă și i-a oferit zero șanse Vioricăi Dăncilă în turul II al alegerilor prezidențiale! Acesta susține că a intrat în posesia unor informații ale unui sondaj ”secret” care arată clar că situația nu se va răsturna așa cum s-a întâmplat în urmă cu cinci ani de zile când Klaus Iohannis l-a învins pe Victor Ponta. Cristoiu a prezentat și cum merg voturile de la cei care au ieșit deja din cursă.

Ion Cristoiu, zero șanse pentru Viorica Dăncilă în turul II!

”Un sondaj secret pe care îl știu eu și vă spun în premieră arată repartizarea voturilor în turul doi, după cei care au votat. În cazul lui Iohannis este 98%. 98% vor vota toți cu el. În cazul celor care au votat cu Barna, 83% vor vota cu domnul Klaus Iohannis. Un pic la Diaconu se răstoarnă, dar și de la Diaconu merg voturi la Klaus Iohannis. Deci nu există posibilitatea răsturnării scorului”, a spus Ion Cristoiu în direct la România TV.

De altfel, nu este pentru prima oară când Ion Cristoiu le taie speranțele social democraților. La doar câteva ore după anunțarea rezultatelor din turul I, jurnalistul a avut o delcarație asemănătoare. Atunci, Cristoiu a felicitat-o pe Dăncilă pentru faptul că l-a învins pe Dan Barna, dar i-a transmis sec că aici se oprește competiția. “E limpede că Mircea Diaconu a luat voturi pesediste ale unor oameni care nu au vrut să voteze cu Viorica Dăncilă și au votat cu el.

„Am informații dintr-un sondaj secret”

Cred că și voturile candidatului Ramona Ioana Bruynseels și Cumpănașu se vor duce la Dăncilă. O răsturnare cum a fost în decembrie 2014 este imposibilă. Marea majoritate a celor care au votat cu USR va sta acasă din două motive. Primul e dezamăgirea lor și suspiciunea că e ceva în neregulă. Cu excepția electoratului PNL, care va fi scos de primari, electoratul de dreapta și cel de USR are o problemă.

Astfel, dacă dacă Klaus Iohannis nu reușește să convingă că dacă nu se iese la vot câștigă Viorica Dăncilă, foarte multă lume va rămâne acasă. Această uriașă disproporție, cum a fost și la Ponta, e în defavoarea celui de pe locul I”, a spus Ion Cristoiu.

coral