News Flash:

Ce trebuie sa stii despre ceaiul verde

29 Mai 2013
1020 Vizualizari | 0 Comentarii
Despre beneficiile ceaiului verde se vorbeste de mult timp, insa este bine de stiut ca nu este recomandat tuturor persoanelor si ca, pentru a te bucura de antioxidantii continuti, trebuie preparat intr-un anumit fel.

Doua cani de ceai verde pe zi fac bine sanatatii
Frunzele de ceai provin de la o planta originara din sud-estul Asiei, denumita Camellia sinensis, dar cunoscuta mai degraba sub numele de “arbust de ceai”. Frunzele acestei plante sunt de fapt cele folosite la crearea ceaiului. Ceaiul verde este bogat in antioxidanti care combat radicalii liber din aer, prevenind astfel deteriorarea celulara. Acest avantaj al ceaiului verde il face sa aiba eficienta si in ceea ce priveste ingrijirea tenului, mentinand pielea frumoasa.

Toate ceaiurile au aceleasi frunze, dar difera modul in care au fost procesate
Principalele tipuri de ceai facute din frunzele plantei Camellia sinensis sunt ceaiul verde, ceaiul negru si ceaiul oolong. Desi se realizeaza din aceleasi frunze, diferentele dintre ele sunt date de modul in care au fost procesate. Pentru a obitine ceai negru, frunzele sunt lasate la aer sau la fermentat, fapt ce le inchide culoare si le inteteste si gustul. Pentru a obtine ceai verde, frunzele sunt incalzite si apoi aburite, in timp ce frunzele pentru ceai oolong sunt fermentate doar partial. Ceaiul oolong se mai numeste si Wulong sau ceai bleu-verde, fiind considerat cea mai buna metoda de a combate efectele imbatranirii pielii si avand un continut mai scazut de teina, spre deosebire de cel verde sau negru.

TOP 5 beneficii ale ceaiului verde
Numeroase studii au demonstrat ca ceaiul verde, consumat zilnic, ajuta la mentinerea greutatii corporale, in unele cazuri chiar la slabit, regleaza tensiunea arteriala si modul de absorbtie a colesterolului in sange si ajuta, astfel, la scaderea riscului aparitiei bolilor de inima. Persoanele care au probleme cu glicemia, prea mare sau prea mica, pot beneficia, la randul lor, de nutrientii din ceaiul verde, despre care s-a dovedit ca ajuta la reglarea glucozei din sange.

Cat trebuie sa lasi frunzele in apa fiarta pentru a scoate toti antioxidantii
Ceaiul verde este bogat in antioxidanti de care poate beneficia cel care il bea daca stie cum sa il prepare. Ideal este ca, dupa fierberea apei (nu la microunde), frunzele de ceai sa fie lasate intre trei si cinci minute la infuzat pentru a scoate toti antioxidantii din planta. Totodata, este de preferat sa cumparati ceai verde care nu vina la pliculet.

Femeile insarcinate si cele care alapteaza trebuie sa limiteze consumul de ceai verde
Ceaiul verde contine teina, o subtanta care stimuleaza, dar poate si agita, motiv pentru care femeile insarcinate si cele care alapteaza nu ar trebui sa bea mai mult de una sau de doua cescute pe zi. Totodata, persoanele care au palpitatii sau probleme de anxietate ar trebui sa evite consumul de ceai verde, dar si de alte bauturi stimulente, precum cafeaua sau ceaiul negrul.

Beneficiile aduse sanatatii de ceaiul verde, negru si oolong nu se aplica si ceaiurilor din alte plante
Ceaiurile din alte plante decat Camellia sinensis (musetel, sunatoare, menta etc) nu ofera aceleasi beneficii organismului precum ceaiul verde, negru sau oolong, provenit din frunzele “arburstului de ceai” din Asia de sud-est, conform lyla.ro
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook.

ceai camellia sinensis antioxidanti radicalii liber ceaiul verde
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2017 - BZC.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.0983 (s) | 33 queries | Mysql time :0.018353 (s)