S-a aflat ce venituri are ministrul de Externe, Teodor Melescanu. Acesta si-a publicat declaratia de avere, una din care reiese ca incaseaza de la MAE atat pensie, cat si salariu. Nu mai putin de 107.302 lei sunt banii pe care ii primeste anual Melescanu ca pensie, ceea ce inseamna 8900 de lei pe luna. Adica aproximativ 2000 de euro. Suma este cu 30% mai mare decat cea incasata in anul 2017, atunci cand veniturile din pensii speciale ajungeau la 87.600 de lei pe an.

Ce venituri are Teodor Melescanu

La inceputul anului 2017, Teodor Melescanu a ajuns in fruntea Ministerului de Externe, fix institutia care ii asigura si pensia. Anul trecut, ca sef al diplomatiei, Melescanu a castigat in total 151.711 lei, adica echivalentul a 2.750 de euro pe luna. La un calcul simplu, observam cum Melescanu a incasat, prin cumularea pensiei cu salariul, 4.650 de euro pe luna. Culmea, la jumatatea anului 2017, liderul ALDE, Calin Popescu Tariceanu, sustinea cu tarie ca odata pensionat, nu te mai poti reangaja la stat, aceasta fiind o decizie a coalitiei de guvernare.

Intre timp, PSD – ALDE a „uitat” de aceasta promisiune de care beneficiaza din plin chiar un ministru ce vine din partidul lui Tariceanu. Nu se termina aici veniturile ministrului de Externe. Acesta a notat in declaratia de avere  si suma de aproximativ 51.000 de lei castigati de la Scoala Nationala de Studii Politice si Administrative (SNSPA), adica 4.200 de lei pe luna. Nu toata lumea este insa multumita de prestatia lui Melescanu.

Petitie pentru indepartarea lui Melescanu

Presedintele Klaus Iohannis i-a solicitat demisia dupa ce romanii din strainatate au stat la coada ore intregi pentru a vota la europarlamentare si referendum. Ministrul de Externe a trecut cu bine de motiunea simpla, gratie votului senatorilor PSD si ALDE, care s-au opus solicitarii sefului de stat si a parlamentarilor din Opozitie. Astfel, in ciuda faptului ca s-a facut chiar si o petitie in care i se cerea ministrului sa paraseasca functia, in cele din urma, acesta a ramas pe loc.

De remarcat ca votul a fost secret in cazul demiterii lui Melescanu. Mihai Gotiu, parlamentar USR a fost cel care a citit textul motiunii si i-a dat lui Melescanu un dosar care continea peste 120.000 de semnaturi pentru petitie impotriva acestuia.

coral