Universitatea Babeș-Bolyai va găzdui joi, 27 februarie 2020, în intervalul orar 9-16.00, cea de-a 19-a ediție a Zilei Interacțiunii Om-Animal (ZIOA).

Evenimentul se va desfășura la Facultatea de Psihologie și Științe ale Educației (str. Sindicatelor nr. 7 – orele 9-12:00) și Muzeul Zoologic & Vivariul UBB (str. Clinicilor 5-7 – orele 11:00-16:00).

ZIOA este un eveniment orientat spre comunitate al consorțiului UBB-USAMV CN (Facultatea de Psihologie și Științe ale Educației și Facultatea de Medicină Veterinară) în domeniul interacțiunii om-animal, având ca scop promovarea cunoștințelor și atitudinilor optime față de animale (deținerea responsabilă a animalelor de companie, managementul riscului zoonotic, prevenția abandonului animalelor și dezvoltarea abilităților civice în relația cu oamenii și animalele).

Cea de-a 19-a ediție ZIOA (#ZIOA19) este organizată în două secțiuni: (1) secțiunea de curs și prelegeri în domeniul psihologiei animale și cercetărilor din teren în medicină veterinară (orele 9:00-12:00, la Facultatea de Psihologie și Științe ale Educației, UBB), dedicată cu precădere studenților din cadrul cursului de Psihologie Animală, și (2) secțiunea de activități educaționale de cunoaștere și promovare a interacțiunilor responsabile cu animalele și natura în spațiile Muzeului Zoologic și Vivariu (orele 11:00-16:00), deschisă publicului – vizite ghidate în muzeu, ateliere de cunoaștere, standuri informaționale ale ONG-urilor care promovează interacțiunea optimă om-animal și om-natură, precum și ateliere organizate de asociații studențești. Între orele 12:00-15:00 vor avea loc activități asistate de câini (jocuri, agilitate) în curtea din fața clădirii Muzeului de Zoologie. Intrarea este liberă.

La ediția de interior a ZIOA rugăm participanții să nu își aducă propriile animale de companie. Acestea se pot aduce la ediția din 1 iunie a ZIOA, care se organizează în curtea USAMV CN.

coral