News Flash:

Cea mai mare GRESEALA pe care o faci atunci cand gatesti OREZ. Atentie, NU mai face asta: PERICOL mare pentru sanatate!

24 Mai 2018
786 Vizualizari | 0 Comentarii
Newsletter
BZI Live Video Divertisment
Video Monden
Muzica Populara Curs valutar
EUR: 4.6519 RON (-0.0005)
USD: 3.9743 RON (-0.0021)
Horoscop
berbec
taur
gemeni
rac
leu
fecioara
balanta
scorpion
sagetator
capricorn
varsator
pesti

Cum pregatim orezul ne pune in pericol sanatatea. Este avertismentul oamenilor de stiinta care sustin ca pe orez exista urme de arsenic, o substanta toxica, prezenta din cauza ingrasamintelor chimice si a pesticidelor care s-au impregnat in sol de zeci de ani. Expunerea la aceste toxine ar putea provoca boli de inima, diabet sau chiar cancer. Putem evita toate acestea printr-o modalitate simpla: lasati orezul la macerat intr-o oala cu apa si astfel sunt inlaturate urmele de arsenic.

Specialistii au dezbatut subiectul concentratiei de arsenic si pragurilor stabilite in 2016 prin directivele Uniunii Europene. Experimentele au scos la iveala ca modul in care pregatim orezul este important pentru a diminua expunerea la aceasta substanta toxica, scrie The Telegraph.

Profesorul Andy Meharg de la Queens University Belfast a testat trei feluri de a pregati orezul.

Prima oara a pus intr-o oala doua treime apa rece si o treime orez, pe care le-a pus pe foc.

A doua oara, a pus de cinci ori mai multa apa fata de cantitatea de orez. Pe masura de apa s-a evaporat, concentratia de arsenic prezenta in orez s-a injumatatit.

A trei oara, orezul a fost lasat la macerat peste noapte, iar cercetatorii au constatat ca nivelul substantelor chimice s-a diminuat cu 80 la suta.

Cum pregatim orezul corect:
Cantariti orezul cu ajutorul unei cani;
Lasati-l la macerat in apa peste noapte;
Spalati si clatiti bine orezul;
Scurgeti bine orezul;
Puneti orezul in oala, iar cantitatea de apa trebuie sa fie de cinci ori mai mare decat cea de orez;
Puneti putina sare si amestecati;
Dupa ce a fiert, dati focul la minimum si acoperiti oala cu un capac;
Gatiti astfel orezul timp de 10-15 minute
Dupa ce apa a scazut complet, vanturati orezul cu ajutorul unei furculite.

Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook.
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2018 - BZC.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1119 (s) | 32 queries | Mysql time :0.020680 (s)