Noua linie de producție de pâine din parcul industrial Reif va fi construită pe parcursul acestui an și va fi funcțională la început de 2020. Grupul belgian La Lorraine a investit până acum 50 de milioane de euro în fabrica sa din Câmpia Turzii, scrie ziuadecj.ro. Făina este adusă din Mureș și Hunedoara,  iar ambalajele vin din Timiș.

„Tehnologia pe care o folosim acum se ridică la nivelul celor mai înalți parametri de pe continentul european, însă noua linie de producție pe care o vom deschide va fi cea mai modernă din Europa”, a anunțat directorul companiei, Răzvan Boșomoiu, director general al La Lorraine România.

Potrivit sursei citate, fabrica de produse de panificație precoapte și congelate de la Cluj este una dintre cele mai mari de acest gen din Europa și în prezent are patru linii de producție: baghete, pâine artizanală, chifle și patiserie. Făina este adusă din județele Mureș și Hunedoara, drojdia este și ea autohtonă, iar ambalajele vin din Timiș.

În schimb, untul, unul special, provine din Franța. Cele mai solicitate produse sunt baghetele franțuzești, care sunt livrate în toate marile rețele comerciale, îndeosebi în Lidl și Kaufland.  Produsele de panificație sunt livrate de-a gata în proporție de 80%, ele fiind apoi coapte 10-15 în cuptoarele din magazine. Majoritatea producției merge în România, iar unele produse sunt exportate în Bulgaria, Serbia, Italia sau Franța.

 

coral