News Flash:

Cei mai buni profesori de economie romani care predau la universitati de prestigiu din lume se reunesc la Cluj, in cadrul conferintei ERMAS 2015

30 Iulie 2015
895 Vizualizari | 2 Comentarii
Transylvania College
Cei mai buni profesori de economie romani, care predau la universitati de prestigiu din lume, se reunesc in perioada 29-31 iulie la Cluj-Napoca, in cadrul ERMAS - Conferinta stiintifica Anuala a Economistilor Romani din Mediul Academic din Strainatate. Aflat la a doua editie, evenimentul, gazduit de Universitatea Babes-Bolyai (UBB) si organizat si cu sprijinul Transylvania College, singura scoala din Romania acreditata pe curriculum romanesc si curriculum Cambridge, isi propune sa faciliteze cooperarea intre universitatile locale si economistii romani recunoscuti international, dar si sa ridice calitatea dezbaterilor pe teme economice din Romania. Speakerii principali ai evenimentul sunt Florin Bilbiie, profesor la Paris School of Economics si Universite Paris 1 Pantheon-Sorbonne, Lawrence Christiano, profesor la Northwestern University, Lucian Croitoru, consilier pe probleme de politica monetara la Banca Nationala a Romaniei si Adam Szeidl, Central European University.

“Pe plan local, ERMAS asigura interactiunea dintre profesorii UBB, in special din domeniul stiintelor economice, si profesorii de nationalitate romana asociati universitatilor si institutiilor de renume la nivel mondial. Ca si anul trecut, in paralel cu conferinta, va fi sustinut un curs destinat studentilor si cadrelor didactice interesate. in acest an, cursul va fi predat de Mihai Manea, profesor la Massachusetts Institute of Technology”, spune Mihai Copaciu, initiator al conferintei si consilier la Directia de modelare economica din BNR. “Pe plan national, conferinta ERMAS a devenit, prin participantii atrasi, doar in doi ani, cea mai importanta conferinta in domeniul stiintelor economice”, adauga acesta.

Printre subiectele care vor fi abordate anul acesta se numara: relatia dintre somaj si ciclul de afaceri,  relatia dintre transparenta si coruptia sectorului politic, efectele redistributive ale politicii monetare, transmisia recentei crize financiare in cadrul sectorului bancar; relatia dintre investitiile straine directe si calitatea institutiilor dintr-o anumita tara.

Transylvania College isi consolideaza relatiile cu universitati de renume international

In ceea ce priveste parteneriatul ERMAS 2015 cu Transylvania College, elevii de liceu ai acestei institutii vor fi consiliati in legatura cu o potentiala cariera in domeniul stiintelor economice. De altfel, majoritatea elevilor din promotia 2015 a liceului Cambridge din cadrul Transylvania College se pregateste sa plece in toamna aceasta la studii in strainatate, la universitati de top din Marea Britanie, precum London School of Economics– ce ocupa locul al treilea in topul universitatilor din Marea Britanie sau University of Bath, clasata pe locul 8. Adina Toma, consilierul din cadrul Transylvania College specializat in asistarea elevilor in procesul de admitere la universitati, va stabili noi contacte cu reprezentantii universitatilor de top prezenti la conferinta, pentru ca apoi sa-i informeze pe elevi in ceea ce priveste programele de studiu oferite de universitatile respective si sa le ofere suport in alegerea celei mai bune optiuni. “Transylvania College are onoarea de a fi partener principal in cadrul ERMAS 2015. Consideram ca prin invitatii prezenti si prin temele discutate se promoveaza excelenta in educatie la nivel universitar si post-universitar, ceea ce coincide cu una dintre valorile noastre. Ne dorim ca elevii, profesorii si parintii care fac parte din comunitatea Transylvania College sa ia parte la discutii si sa dezbata subiecte de interes actual – ecomonie, modelare marcoeconomica si business”, declara Ruxandra Mercea, Director Executiv Transylvania College.

Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook.

cluj-napoca ermas universitatea babes-bolyai ubb adam szeidl
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2019 - BZC.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1241 (s) | 23 queries | Mysql time :0.048202 (s)