Targul de Cariere IT, cel mai mare eveniment de recrutare din domeniul IT se desfasoara in 15 si 16 martie la BT Arena din Cluj-Napoca. Peste 30 de companii vor fi prezente la eveniment, iar printre cele mai importante se numara: Steelcase, FME, Riverbed, Magneti Marelli, Tropeum, Take Off Labs, Halcyon Mobile,  MindMaze, Metro Systems, Elflein Transport & Logistik, Siemens si Pitech Plus. Firmele pun la dispozitia candidatilor locuri de munca precum Senior Java Developer, QA Engineer, Senior Embedded Linux Software Engineer.

Printre noutatile editiei se numara Cluj Tech Society Conference, o conferinta axata pe Artificial Intelligence, Machine Learning si Internet of Things, cu speakeri din Romania si strainatate. Klevis Ramo, Francesco Romano, Karthik Mutuswamy si Razvan Florian sunt cativa dintre speakerii confirmati. Cluj Tech Society Conference va insuma o serie de activitati cu acces liber, iar participantii la eveniment pot castiga bilete pentru TedXCluj.

Tot in cadrul Cluj Tech Society Conference va exista o sectiune dedicata antreprenorilor numita Entrepreneurial Mythbusters. Antreprenori din domeniul IT vor povesti despre business-urile incepute, provocarile intampinate si metodele prin care poti sa reusesti chiar si cand variantele pareau ca nu mai exista.

Si la aceasta editie exista zona de gaming, implementata in parteneriat cu Transylvania eSPORTS Competition. Pe parcursul a doua zile, pasionatii de jocuri pe calculator se vor intrece la competitiile de League of Legends si HearthStone.

La Targul de Cariere IT se va desfasura in ambele zile un speedcoding challenge cu premii substantiale, iar cei mai priceputi programatori pot obtine o oportunitate de internship la compania Siemens.

Recrutarea se face intr-un mod inteligent, prin intermediul unei aplicatiei prezentate in parteneriat cu eJobs Romania. Cei interesati de participarea la eveniment sunt sfatuiti sa-si instaleze aplicatia eJobs pe telefonul mobil si sa vina pregatiti cu CV-ul gata intocmit in aplicatie. In doar cateva clipe, CV-ul lor este tiparit sub forma unui QR code, care ulterior va fi scanat de companiile prezente la Targul de Cariere IT.

Targul de Cariere IT reuneste in fiecare sezon aproximativ 5.000 de persoane interesate de acest domeniu, iar interactiunea directa dintre candidati, angajatori, speakeri si gameri are potentialul de a transforma ideile fiecaruia intr-o sursa de inspiratie pentru noi proiecte si dezvoltarea comunitatii de IT din Romania.

coral