News Flash:

Cel mai mare turneu international de debate organizat in Romania va avea loc in weekend la UBB

10 Iulie 2015
1013 Vizualizari | 1 Comentarii
Universitatea Babes-Bolyai si ARDOR Transilvania organizeaza in perioada 10-11 iulie a doua editie a turneului international Babes-Bolyai Univeristy Open (BBU Open).

Acesta va fi cel mai mare turneu international de dezbateri pentru studenti, din Romania, si unul dintre cele mai mari de acest gen din Europa de Est, reunind la Cluj 50 de echipe si 20 de arbitri reprezentanti ai unor universitati din intreaga Europa. Competitia va fi condusa de o echipa de directori de turneu formata din cei mai prestigiosi membri ai comunitatii internationale de dezbateri, castigatori si organizatori ai unora dintre cele mai mari campionate din lume:  Michael Dunn-Goekjian (Cambridge University, Marea Britanie), Natasha Rachmann (Oxford University, Marea Britanie), Ioana Stupariu (Universitatea Babes-Bolyai, Romania), Sam Block (Cambridge University, Marea Britanie), Radu Cotarcea (Middlesex University London, Marea Britanie). Toate dezbaterile din cadrul competitiei se vor desfasura in limba engleza, in formatul British Parliamentary, cel mai raspandit format de dezbateri din lume.

Ceremonia de deschidere
va avea loc vineri, ora 15.00, la Facultatea de Stiinte Economice si Gestiunea Afacerilor, unde se vor desfasura si cele 5 runde preliminare si semifinalele de vineri si sambata. Cele mai bune 4 echipe se vor califica in finala care va avea loc sambata seara, de la ora 19.00, la Aula Magna a Universitatii Babes-Bolyai. Finala de sambata va fi un eveniment organizat dupa modelul Oxford Debates, o dezbatere publica in care finalistii din echipele Guvernului si Opozitiei discuta in fata membrilor marcanti ai comunitatii pe o tema de larg interes si impact pentru societate. Tema finalei va fi anuntata cu 15 minute inainte de inceperea dezbaterii.

Universitatea Babes-Bolyai este partenerul educational al BBU OPEN, continuand sustinerea programului sau de dezbateri pentru studenti. Acest program, care functioneaza sub titulatura BBU Debate Society, are o vechime de 18 ani, fiind rezultatul unui parteneriat unic in tara noastra, intre Universitatea Babes-Bolyai si ARDOR Transilvania. Anul 2013 a marcat un punct de cotitura in istoria acestei colaborari, Universitatea Babes-Bolyai ajungand pe locul 24 in World Debate Rankings (singurul clasament acceptat in domeniu, care stabileste ierarhia primelor 900 de universitati din lume la dezbateri). Totodata, in 2014 una din echipele Universitatii Babes-Bolyai, formata din Ioana Stupariu si Radu Cotarcea, a reusit sa ajunga pana in finala Campionatului European de Dezbateri, in timp ce echipa formata din Anda Prunea si Mihai Morar a ajuns pana in finala prestigiosului Paris Open.
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook.

universitatea babes-bolyai ardor transilvania bbu open studenti cluj
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2019 - BZC.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1530 (s) | 23 queries | Mysql time :0.050741 (s)