News Flash:

Cele mai grave GRESELI pe care le faci cand gatesti

2 Decembrie 2013
1526 Vizualizari | 0 Comentarii
Pana si cei mai experimentati bucatari au momentele lor de cosmar in bucatarie… Ba fierb prea mult pastele, ba uita sa condimenteze mancarea, ba "caramelizeaza" fructele in sare, si nu in zahar… Sa recunoastem, i se poate intampla oricui!

Crezi ca sa incurci sarea cu zaharul este cel mai rau lucru care ti se poate intampla? Nici vorba… Sunt alte "scapari" mult mai grave… Important este sa le identifici la timp si sa le corectezi, acolo unde este posibil. Daca reteta este compromisa in totalitate, insa, ia-o de la capat! Care sunt cele mai frecvente greseli in bucatarie? Iata ce scrie cookinglight.com:

1. Gatesti fara sa gusti mancarea
Rezultatul? Gustul mancarurilor va ramane tern, iar textura va fi neatragatoare. Pentru marea majoritate a bucatarilor, condimentele se pun din ochi, experienta spunandu-si cuvantul. Bucatarii incepatori, insa, nu au succes in astfel de jonglerii. Crezi ca numai bucatarii amatori compromit retetele? Nici vorba… Tim Cebula, un bucatar renumit, marturiseste ca a servit la un dineu important un soi de ananas care pur si simplu refuzase sa se caramelizeze. Într-un final, si-a dat seama ca a folosit la "caramelizat" sare, si nu zahar!

2. Incepi sa gatesti fara sa citesti reteta in intregime
Desigur, bucatarii de top gatesc si cu ochii inchisi, bazandu-se pe cunostinte, intuitie si simturi. Un bucatar aflat la inceput de drum, insa, risca sa compromita intreaga reteta daca nu o citeste in intregime inainte de a-si pune sortul… Asadar, inainte de a te apuca de gatit, citeste reteta in intregime, cel putin o data, apoi pregateste-ti ingredientele si insira-le in castronase, pe blatul de lucru. Porneste focul si abia apoi apuca-te de treaba! Si crede-ne pe cuvant: n-ai vrea sa-ti sune musafirii la usa tocmai cand vezi ca friptura trebuia sa fie lasata la marinat cel putin o ora…

3. Dai apa in clocot, desi reteta spune doar s-o fierbi
Este una dintre cele mai des intalnite greseli in bucatarie. Cum faci diferenta intre cele doua procese? Cand din apa se desprinde o bula de aer la 1-2 secunde, apa este fiarta. Cand bulele sunt mai dese, inseamna ca apa a inceput sa dea deja in clocot. Diferenta poate compromite in intregime reteta.

4. Incalzesti prea mult ciocolata
Rezultatul? In loc sa obtii o crema moale, delicata, de o consistenta atragatoare, vei avea o ciocolata taiata sau nisipoasa. Care este cea mai buna metoda de a topi ciocolata? Incalzeste-o usor si amestec-o periodic, pana se inmoaie.

5. Folosesti unt prea moale
Fursecurile vor fi prea moi si se vor imprastia, iar prajiturile vor fi prea dense. Lasa untul sa se incalzeasca treptat, la temperatura camerei, 30 pana la 45 de minute inainte de a-l folosi. Nu-l topi in cuptorul cu microunde! La temperatura potrivita, untul ar trebui sa cedeze usor sub presiunea degetului. Untul prea moale nu se va bate crema cu zahar, aceasta fiind o etapa extrem de importanta pentru prajituri, daca vrei un blat pufos.
sursa: ifeellikecooking.ro
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook.

condimenteze mancarea caramelizeaza
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2017 - BZC.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.0855 (s) | 23 queries | Mysql time :0.012138 (s)