News Flash:

Cele mai mari clustere din Regiunea Nord Vest au semnat la Cluj un protocol de colaboare. Cifra totala de afaceri a acestora depaseste 1,3 miliarde de euro

8 Decembrie 2015
858 Vizualizari | 0 Comentarii
Cluj cluster
Cele mai importante structuri asociative de tip cluster, din Regiunea de Nord Vest a Romaniei, au inteles ca este momentul sa formeze un consortiu pentru a fi mai vizibile si pentru a prioritiza inteleresele sectoarelor pe care le reprezinta in regiune: agroindustrial, ITC, mobila, energie regenerabila si life style.

Cu ocazia semnarii protocolului de colaborare, reprezentantii entitatilor de management au dorit sa marcheze Cluj-Napoca ca fiind cel mai eficient oras al Romaniei, principalul punct de coordonare si dezvoltare al acestor structuri. Efervescenta si spiritul colaborativ i-a prins pe ardeleni si a gasit samanta in acest oras dinamic care promite sa fie locul unor manifestari inedite dedicate clusterelor, nu doar din regiune, ci chiar din Romania si Europa.

In scopul prioritizarii actiunilor comune concrete, semnatarii protocolului de colaborare au hotarat sa emita periodic decizii si pe care sa le faca publice. Pentru anul 2016 au stabilit urmatoarele prioritati, vineri 4 decembrie 2015, odata cu semnarea protocolului: initierea si sustinerea unor politici publice in ceea ce priveste structurile de tip cluster, derularea unor actiuni comune de promovare, identificarea si mobilizarea unor resurse comune in sprijinul cercetarii, inovarii si internationalizarii membrilor, dar si sustinerea unor proiecte trans-sectoriale.

Semnatarii protocolului de colaborare sunt: Cluster Mobilier Transilvan / www.mobiliertransilvan.ro AgroTransilvania Cluster / www.agrocluster.ro, iTechTransilvania Cluster / http://itech.aries-transilvania.ro/, CLUSTER TREC - Transylvania Energy Cluster / www.trec-cluster.ro, Cluster Gusturi Transilvane / www.gusturi-transilvane.ro si Transilvania LifeStyle Cluster / www.transilvanialifestyle.ro.

Aceste structuri reprezinta impreuna interesele a 258 de entitati, atat din mediul economic, de cercetare si inovare, cat si din cel institutional. Fiind structuri create pentru sustinerea eminamente a mediul economic, este de mentionat faptul ca firmele reprezentate au impreuna peste 18.000 de angajati in regiune si cumuleaza o cifra de afaceri de peste 1,3 miliarde euro.

 

Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook.

cluj-napoca clusterelor agrotransilvania cluster
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2019 - BZC.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1407 (s) | 34 queries | Mysql time :0.051361 (s)