News Flash:

Centrului de recuperare si reabilitare neuropsihica din Jucu va fi modernizat saptamana viitoare, dupa o investitie de peste 3 milioane de lei

21 Decembrie 2015
1079 Vizualizari | 1 Comentarii
Finalizare proiect
Consiliul Judetean Cluj anunta ca va finaliza in data de 24 decembrie 2015 proiectul MODERNIZARE SI DOTARE CENTRU DE RECUPERARE SI REABILITARE NEUROPSIHIATRICA JUCU. Contractul de finantare nerambursabila nr. 4076/24.02.2014 a fost semnat intre Ministerul Dezvoltarii Regionale si Administratiei Publice, in calitate de Autoritate de Management pentru Programul Operational Regional 2007-2013, Agentia de Dezvoltare Regionala Nord-Vest, in calitate de Organism Intermediar pentru Programul Operational Regional 2007-2013 si Unitatea Administrativ-Teritoriala Judetul Cluj in calitate de beneficiar.

Obiectivul general al proiectului il constituie  cresterea calitatii vietii tinerilor cu dizabilitati neuropsihice severe, in contextul unei politici active de creștere a calitatii serviciilor sociale specializate, prin modernizarea si dotarea Centrului de Recuperare si Reabilitare Neuropsihiatrica Jucu.

Misiunea Centrului de Recuperare si Reabilitare Neuropsihiatrica Jucu este de a oferi tinerilor cu dizabilitate neuropsihica severa:

Ingrijire

Recuperare si reabilitare pentru tineri cu dizabilitati neuropsihice grave, cu probleme sociale

Reinsertie sociala si profesionala

Obiectivele specifice sunt imbunatatirea standardului de viata a tinerilor cu dizabilitati neuropsihice severe institutionalizati in Centrul de Recuperare si Reabilitare Neuropsihiatrica Jucu prin reabilitarea si modernizarea spatiului aferent precum si cresterea calitatii serviciilor sociale specializate in raport cu nevoile acestor tineri prin asigurarea unor conditii optime de trai.

Activitatile principale ale proiectului au vizat executarea lucrarilor de reabilitare a centrului si utilarea acestuia cu dotari de specialitate. Pe langa dormitoare, bucatarie, grupuri sanitare au mai fost amenajate:

Doua sali de ergoterapie

Sala de sport

Sala de relaxare si petrecere a timpului liber

Sala de meloterapie

Cabinet psihopedagog

Cabinet psiholog

Cabinet terapie de grup

Cabinet kinetoterapie

 

Cabinet medical si sala de tratamente

Biblioteca si sala de lectura

 

Valoarea totala a proiectului este de 3.864.981,93 lei.     

Valoarea eligibila este de 3.864.981,93  lei.

Contributie de 2 % cofinantare de la Consiliul Judetean Cluj  77.299,63  lei

 

Beneficiari directi:

50 de tineri cu handicap neuropsihic sever din judetul Cluj si personalul angajat la complexului;

 Beneficiari  indirecti :

Familia /apartinatorii copiilor cu handicap care vor beneficia de serviciile complexului;

Comunitatea locala

 

Rezultate :

O cladire reabilitata/modernizata si pregatita pentru functionarea Centrului de recuperare si reabilitare neuropsihiatrica JUCU;

50 de tineri cu handicap neuropsihic sever vor beneficia de infrastructura reabilitata dintre care 15 de etnie roma.

 

Durata de implementare a proiectului de 22 luni: 25 februarie 2014-24 decembrie  2015.

 

Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook.

Galerie Foto

Centru_neuropsihic_Jucu.JPG
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Comentarii (1)

militaru gheorghe  | #18779
Castiga bani lucrand acasa! Aceasta este cea mai serioasa oferta pe care o poti intalni! Oferim celor interesati un sistem foarte eficient de rotunjire a veniturilor. Castiga bani lucrand acasa! Metoda de lucru este extrem de simpla! Castiga bani lucrand acasa si bucura-te de tot ce e mai avantajos pentru tine! Cand te hotarasti cu maxima seriozitate sa incepi, cere detalii la adresa de email: autotestsibiu@yahoo.com.
Adauga comentariu

Mica publicitate

© 2018 - BZC.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1839 (s) | 22 queries | Mysql time :0.047198 (s)