News Flash:

Cercetatorul clujean Dan Vodnar, semifinalist in Concursul de inovare sociala de la Viena, organizat de Comisia Europeana

23 Iulie 2015
747 Vizualizari | 0 Comentarii
Dan Vodnar
Din cei 1408 candidati la editia din 2015 a concursului european de inovare sociala, cercetatorul Universitatii de Stiinte Agricole si Medicina Veterinara Cluj-Napoca (USAMV) Dan Vodnar, cu proiectul propus ”New generation of functional beverages with impact on human gastrointestinal health” a fost selectat intre cei 30 de semifinalisti, care sunt invitati sa participe la Academia de mentorat in materie de inovare sociala din Viena, in perioada 7-9 septembrie, unde cei 30 de concurenti isi vor elabora ideile cu ajutorul unei asistente personalizate si in cadrul unei sesiuni de ateliere. Juriul va selecta zece finalisti, iar celor mai eficace trei proiecte li se vor acorda un premiu in valoare de 50.000 euro, in cadrul ceremoniei de decernare a premiilor, care va avea loc la Bruxelles in noiembrie 2015.

Concursul european pentru inovare sociala, lansat in memoria lui Diogo Vasconcelos, este un concurs cu premii, organizat de Comisia Europeana in toate tarile europene, aflat in prezent la a treia editie. Tema editiei 2015 a concursului este „Noi modalitati de crestere” si se axeaza pe utilizarea inovarii sociale pentru a stimula o crestere economica mai durabila si mai favorabila incluziunii in Europa. Obiectivul concursului este sa sprijine ideile creative si tangibile care pot schimba modul in care economiile si societatile noastre functioneaza si interactioneaza intre ele si sa ofere o platforma inovatorilor din domeniul social in Europa.

Dan Vodnar este sef lucrari in cadrul Facultatii de stiinta si Tehnologia Alimentelor de la Universitatea de stiinte Agricole si Medicina Veterinara din Cluj Napoca, iar ideea cu care participa in cadrul acestei competitii are in vedere realizarea unor noi bauturi non-alcoolice cu beneficii pentru consumatori. Relevanta practica a acestei idei deriva din faptul ca produsele vor avea un pret redus datorita utilizarii de materii prime cu costuri mici, se vor utiliza tehnici moderne de protejare si maximizare a viabilitatii bacteriilor probiotice si se va utiliza un recipient inteligent care sa confere stabilitate bauturii, bacteriilor probiotice si compusilor bioactivi. Mai mult, bauturile vor fi testate clinic pe subiecti umani sanatosi si pe subiecti cu diverse afectiuni gastrointestinale.

Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook.

candidati usamv dan vodna juriul concursul european diogo vasconcelos
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2017 - BZC.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1186 (s) | 23 queries | Mysql time :0.032688 (s)