News Flash:

Cercetatorul Fritz Mitthof primeste luni titlul de Doctor Honoris Causa din partea UBB

27 Octombrie 2015
2116 Vizualizari | 3 Comentarii
UBB Cluj
Universitatea Babes-Bolyai organizeaza luni, 26 octombrie 2015, cu incepere de la ora 12.00, in Aula Magna, din cladirea centrala ceremonia de decernare a titlului Doctor Honoris Causa, domnului prof. dr. Fritz Mitthof.

Titlul va fi acordat in urma propunerii formulate de reprezentantii Facultatii de Istorie si Filosofie din cadrul Universitatii Babes-Bolyai. Laudatio va fi prezentata de conf. dr. Gelu Florea, membru al Departamentului de Istorie Antica si Arheologie.

Prof. dr. Fritz Mitthof, nascut la Stuttgart in 1964, s-a format in mediul scolii de stiinte ale Antichitatii de la Heidelberg, dedicandu-se istoriei greco-romane si studiului surselor sale scrise. A devenit cercetator in acelasi domeniu la Universitatea Friedrich Schiller din Jena si, mai apoi, in cadrul Comisiei pentru Istoria Antica a Dreptului a Academiei de Stiinte din Viena. Din anul 2004 a ocupat postul de Profesor de Istorie romana, stiinte ale Antichitatii si Epigrafie al Universitatii vieneze. Aria sa vasta de interes stiintific cuprinde o multitudine de aspecte ale istoriei si civilizatiei Imperiului roman din epoca Principatului si specifice Antichitatii tarzii, editarea critica a surselor grecesti si latine, istoria antica a Europei de sud-est,  relatia dintre istoriografia latina si studiul identitatilor sau Egiptul greco-roman.

Programul evenimentului va cuprinde si prelegerea Prof. dr. Heinz Engl, Rectorul Universitatii Viena, la Facultatea de Matematica si Informatica, precum si semnarea acordului de parteneriat cu Universitatea din Viena, dezvelirea placii comemorative a Imparatului Iosif al II-lea, moment muzical sustinut de Quarz Band, prezentare de carte: Alexandru-Bogdan Bud, Limitele loialitatii dinastice: Iosif al II-lea si romanii din Transilvania in Epoca Moderna si Prelegerea Prof. dr. Hermann Scheuringer de la Universitatea din Regensburg.

 

 

Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook.

universitatea babes-bolyai aula magna fritz mitthof titlul stuttgart
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2019 - BZC.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1367 (s) | 34 queries | Mysql time :0.053213 (s)