Ieri, 30 iulie, în jurul orei 08:00, un cetățean polonez a sesizat faptul că a fost victima unei tâlhării în Parcul Cetățuia, din Cluj-Napoca. Conform acestuia, trei tineri l-ar fi amenințat cu un cuțit, sustrăgându-i telefonul mobil și bani.

Polițiștii din cadrul Poliției municipiului Cluj-Napoca – Secțiile 1, 5 și Biroul Investigații Criminale – s-au deplasat la fața locului pentru efectuarea investigațiilor.

La circa 50 de minute de la sesizare, polițiștii au identificat trei tineri bănuiți de comiterea faptei, tineri cu vârste cuprinse între 18 și 23 de ani, care locuiesc în Cluj-Napoca. 

IPJ Cluj mai anunță că persoana vătămată a venit pentru festivalul Untold, însă avea cazare doar de astăzi, 31 iulie, motiv pentru care a dormit o noapte în sacul de dormit din zona Cetățuie, unde a fost tâlhărit.

Aceștia au fost conduși la unitatea de poliție pentru continuarea cercetărilor.

În baza probatoriului administrat, cei trei au fost arestați pentru 30 de zile de către polițiștii Broului Investigații Criminale, pentru comiterea infracțiunii de tâlhărie calificată, faptă prevăzută de Codul penal.

Prejudiciul a fost recuperat în proporție de circa 90%.

Cei în cauză urmează a fi  prezentați magistraților pentru dispunerea altor măsuri preventive.

coral