Zeci de clujeni şi-au dat întâlnire în cursul zilei de joi, 14 februarie,  la Monumentul Memorandiştilor din Cluj-Napoca pentru a o susţine pe Laura Codruţa Kovesi, după ce aceasta a fost citată vineri, 15 februarie, la Secţia de investigare a infracţiunilor din Justiţie.

Cei care organizează protestul sunt convinşi că se încearcă intimidarea fostei şefe a DNA, care candidează la un post important de procuror la Parchetul European.

De asemenea, mâine, vineri, 15 februarie, de la ora 18.00, un alt protest va fi organizat in Piaţa Unirii. Motivul? Tot susţinerea fostei şefei DNA.

„Considerăm ca fiind intolerabilă intimidarea Laurei Codruţa Kovesi şi ne manifestăm susţinerea faţă de ea, precum şi faţă de candidatura pentru Parchetul European. Lupta anticorupţie nu poate fi oprită de o mână de oameni certaţi cu legea. Ne vedem diseară, la Clopot, pentru a transmite un semnal de alarmă celor din jurul nostru şi pentru a trimite un mesaj clar secţiei ce va conduce audierea de mâine. Democraţia nu se negociază.

Corupţia nu se legalizează, iar cei ce luptă împotriva ei nu pot şi nu vor fi aduşi la tăcere„, potrivit unui mesaj postat pe Facebook de organizatorii protestului.

coral