News Flash:

Chipsurile din legume"home made", un junk food sanatos

27 Ianuarie 2014
707 Vizualizari | 0 Comentarii
Chipsurile din legume preparate in casa, pe cat posibil altele decat cartofii, sunt o alternativa sanatoasa la cele industriale, pline de sare, faina, coloranti, ulei si arome artificiale.

Pregatite ca la carte, recompensele sarate sunt nu numai delicioase, dar si foarte usor de preparat. Consumate ca atare sau cu sosuri din iaurt si verdeturi, chipsurile din legume potolesc rapid pofta de „rontait”, fiind extrem de satioase, scrie feellikecooking.ro.

Legumele proaspete – telina, sfecla, dovlecei, cartofi, morcovi – se curata, se spala, apoi se taie felii subtiri. Cu cat sunt mai subtiri feliile, cu atat chipsurile vor fi mai gustoase.

Feliile se pun intr-un castron adanc si se freaca bine cu putina sare fina. Astfel, legumele isi lasa apa. Dupa 15-20 de minute, se clatesc intr-o sita si se tamponeaza cu un prosop de hartie, inlaturand surplusul de apa.

Citeste si: Alimentele care te ajuta sa renunti la fumat

Se condimenteaza dupa gust, cu ierburi aromatice, verdeturi, usturoi (pudra sau zdrobit), putin ulei de masline de buna calitate, boia, praf de curry… Se tavalesc prin amestecul de arome si se pun unele langa altele intr-o tava intinsa, tapetata cu hartie de copt. Se coc 25-30 de minute, la 160-180 de grade Celsius, intorcandu-se la jumatatea timpului.

Dupa preferinta, legumele se pot praji in baie de ulei, 2-3 minute. Cand sunt gata, se scot pe o farfurie intinsa tapetata cu un prosop de hartie. Se lasa la scurs 10-15 minute, pana isi lasa tot uleiul.

Se pot pastra 2-3 zile in pungi de hartie, in loc uscat.
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook.

cartofii legumele proaspete
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2017 - BZC.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.0939 (s) | 33 queries | Mysql time :0.017044 (s)